Tohle základní těsto na cupcakes je sice už na blogu ve formě Lindor cupcakes, ale tam je to jen poloviční
dávka a komu by se chtělo násobit dvěma, že jo. Taky tam není krém, ale ganache a marcipán, takže další důvod jim věnovat samostatný článek. Tyhle vanilkové nádhery jsou totiž cupcake základem a hlavně, vždycky vyjdou úplně skvěle a vůbec nepopraskají, mají krásný oblý a hladký povrch a vláčnou konzistenci. Krém na fotkách je klasický buttercream, je to hodně sladké, takže tam máte i lehčí alternativu. Každopádně jeho výhody jsou nesporné - s máslovým krémem se zdobí opravdu skvěle, můžete na něj dávat marcipánové ozdoby a drží jak helvétská víra. Někdy teda až moc a pak ztvrdne a je to hnus a to pak radši nejezte. Ale pokud je nechce skladovat týden, tak to nehrozí. Krému v tomto receptu je přesně na 12 porcí, aby nebyly zbytky, takže musíte na začátku dobře odhadnout jak bohatě zdobit a využít krém do posledního kousku, pokud víte, že toho hodně zapatláte a občas chcete něco opravit, tak zvyšte množství dle libosti.
dávka a komu by se chtělo násobit dvěma, že jo. Taky tam není krém, ale ganache a marcipán, takže další důvod jim věnovat samostatný článek. Tyhle vanilkové nádhery jsou totiž cupcake základem a hlavně, vždycky vyjdou úplně skvěle a vůbec nepopraskají, mají krásný oblý a hladký povrch a vláčnou konzistenci. Krém na fotkách je klasický buttercream, je to hodně sladké, takže tam máte i lehčí alternativu. Každopádně jeho výhody jsou nesporné - s máslovým krémem se zdobí opravdu skvěle, můžete na něj dávat marcipánové ozdoby a drží jak helvétská víra. Někdy teda až moc a pak ztvrdne a je to hnus a to pak radši nejezte. Ale pokud je nechce skladovat týden, tak to nehrozí. Krému v tomto receptu je přesně na 12 porcí, aby nebyly zbytky, takže musíte na začátku dobře odhadnout jak bohatě zdobit a využít krém do posledního kousku, pokud víte, že toho hodně zapatláte a občas chcete něco opravit, tak zvyšte množství dle libosti.
Přestože asi víte, že moje druhé jméno je vanilkový extrakt, do krému se přimlouvám za lusk, protože ta černá semínka vypadají fakt skvěle a je vidět, že jste krém neošidili a že se vanilkový nejmenuje kvůli "vanilkovému" cukru. A kdyby si některý ze strávníků říkal, co to jako do toho krému spadlo za svinčík, tak se aspoň můžete blýsknout přednáškou o vanilce. Značka ideál!
Recept je samozřejme od Stephanie.
VANILKOVÉ CUPCAKES S VANILKOVÝM KRÉMEM
(12 porcí/175 stupňů/17-20 minut)113 g změklého másla
130 g cukru krystal
3 vejce
1 lžička extraktu, nebo polovina vanilkového lusku
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
špetka soli
1,5 lžičky prášku do pečiva
(citronová kůra)
Krém:
230 g cukru moučka
115 gramů másla
polovina vanilkového lusku (nebo lžička extraktu)
2-3 lžíce mléka
nebo odlehčenější alternativa:
200 ml mléka
20g vanilkového pudinku
125 g másla
100 g cukr moučka
vanilkový lusk
Postup:
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslo vyšleháme, až změkne, pokud se přilepuje na stěny tak stírámě gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do pěny, opět stíráme kraje, ať je to hezky rovnoměrné. Přidáme vejce a vanilku. Odvážíme si mouky a smícháme se solí a práškem do pečiva. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinou moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin. Pečeme 17-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Změklé máslo vymícháme do pěny a přidáme prosátý cukr, šleháme na vysoké otáčky, než začne z těsta vznikat něco jako krém. Přidáme vydlabaný lusk, promícháme a nakonec mléko. Pustíme mixér na plné otáčky a šleháme a šleháme...a šleháme a šleháme... chce to čas, jinak v krému budou cítit krystalky cukru, tak mějte trpělivost. Obecně je s českým cukrem trochu problém, nechce se rozpouštět, nejlepší je sáhnout po těch na cukrování, v takových krabičkách ve tvaru válce. A nebo v Marks and Spencer je speciální icing sugar. Krém je hodně sladký, ale to je holt úděl máslových krémů a vlastně cupcaků obecně. Vždycky můžete zvolit ten pudinkový, který je lehčí. Na ten je potřeba uvařit pudink (nejlépe bio, třeba z DMka) v 200 mililitrech mléka a nechat ho za stálého míchání vychladnout. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkového cukru a postupně přišlehejte pudink a vydlabejte jeden vanilkový lusk.
Krémy můžete libovolně barvit, zdobit, fantazii se meze nekladou - a cupcake je fešák vždycky!
Kdybyste chtěli náhodou jiný krém, tak vybírejte, jak je libo!
Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní. Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.
jsou to fešáci!
OdpovědětVymazatAž budu doma tak se do svých prvních cupcaků pustím :)
A nedávno jsem v centru Vídně objevila pořádně růžový obchůdek s vše říkajícím názvem "Cupcakes", tam by se ti líbilo :D
Do prvních?? No to snad neee! :D
VymazatNo, takovy obchody ja miluju a nesnasim zaroven, pac tam utratim moc penez vzdycky :D
když to vidím úplně mě mrzí, že mi nefunguje trouba
OdpovědětVymazatTak stačí hodit do záložek a pak si vzpomenout, až bude fungovat :)
Vymazat:) Jo, vanilková semínka například ve zmrzlině jsem opravdu dlouho za svinčík považovala :)
OdpovědětVymazatJá když je vidím ve zmrzlině, tak vždycky zajásám! Pravdou je, že se mi to mockrát nestalo :D
VymazatSuper, díky za recept! Já sem si totiž pořád myslela - faaajn, vanilkový udělám tak, že prostě vezmu ty čokoládový a nahradim kakao mlíkem. A ono houby! Oni jsou pak takový, že se příšerně lepí na ten papír! To pak teda vůbec nechápu proč?! Víc tuku v mlíku? a proč! jakto!!! Prostě díky, tyhle jsou super :) už je napečeno a míří mezi lidi, tak snad budou mit úspěch :)
OdpovědětVymazatSupr, tak to jsem ráda, že recept posloužil :)
VymazatUž se zase pečou, minule se po nich jen zaprášilo: http://jpeg.cz/images/2014/03/14/UMw8l.jpg a http://jpeg.cz/images/2014/03/14/Yk1yo.jpg
OdpovědětVymazatJee, dekuju moc za skvele fotky! Mas je nadherne :)
VymazatDneska jsem pekla a hned zmizely, jsou výborné, ostatně to všechny tvoje cupcakes. :) zajímalo by mě, kam chodíš na recepty nebo inspirace jak zdobit? :)
OdpovědětVymazatTak to jsem moc rada :)
VymazatNa recepty chodim vsude mozne, kombinuju je ruzne dohromady a tak. A zdobeni jak me napadne, vsak je to porad podobny :)
Vypadají moc pěkně! :) Jaký používáš posypky, prosím? Já si jedny koupila v Itálii a jsou pěkně na pytel, protože na krému ztratily barvu a rozpustily ji do krému :D
OdpovědětVymazatDIkec, mam z Anglie ze Saisburys. Ale je potreba to sypat na uz ztuhlej krem z lednice, pak se nerozpousti :)
VymazatJa do toho creamu dala jeste kakao ale ono se to vsechno nejak srazilo a vypada to jak hovno jeste jak je to zakrouceny xD prosim poradte co delam spatne?
OdpovědětVymazatNo, nevim, jestli to je mysleno vazne.. :D Ale pokud jo, tak samozrejme nelze jen tak pridat kakao. Podivejte se na clanek Kremy na cupcakes, tam jich mate spoustu na vyber.
Vymazatdobrý den ja jsem si ted opsala recept a pujdu je hned zkusit.Já koukám vždy na prima love na pořad o CUPCAKY jak je tam ty dvě slečny pečou ja tohodně zajmavé a je to fakt dost dobré co všechno dokázaly.Já bych taky chtěla mít vlastní obchod s CUPCAKY.Jsou fakt dobrý.A moje děti je milujou.
OdpovědětVymazatDobrý den, cupcaky jsou nejlepší! :) Na ten pořad musím taky kouknout konečně :)
VymazatKrásný den, děkuji za úžasnou inspiraci :) prosim kde se kupuji ty košíčky? Dekuji
OdpovědětVymazatKošíčky se dají koupit běžně třeba v tescu většinou u forem na pečení, nebo v papírnictví a v dm drogerii :)
OdpovědětVymazatJednou jsem dělala vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem (podle jiného receptu) a právě do krému se mělo dát více cukru, než másla a poté lžička vanilkového aroma....nejenže to bylo odporně umělé, ale taky strašně sladké....vůbec mi to nechutnalo....nevím vůbec jak měl ten krém chutnat, ale ten, co vyšel mě byl odporný
OdpovědětVymazatTech receptu na buttercream je spousta, kazdy si musi najit svuj vyhovujici.
VymazatJa som šla podľa receptu- cupckake bez krému skvelý vláčny jemný. Tak som sa tešila aké to bude s krémom krásne a dobré- a ono je to hrúza. Ja sladké milujem, ale toto je proste des bes najvyššej kvality :( Toho cukru menej, rozhodne menej, lepšie začať na málo a dosladiť na vlastné chute, ale toto mi zničilo koláčky jedným šmahom :(
OdpovědětVymazatZkus jiny ze spousty nabizenych kremu v clanku Kremy na cucpakes. Mas pravdu, tenhle je extremne sladky, asi ho uplne vyradim, prestoze to je nejcasteji pouzivany typ kremu na cupcaky..
VymazatJe to pry moc sladky......
VymazatKolik tam mam teda Toho cukrudat??????????
No Jo ale....
VymazatNemohla bych tam dat misto kristalu mouckovej cukr???
Sorry sem blba ja vim :D
Ahoj, krásne píšeš. S veľkou radosťou sa to číta a s ešte väčšou pečie. Skúšala som pudingovú verziu krému, ale vôbec neztuhol a nedalo sa s ním zdobiť :( neviem, kde sa stala chyba. Nejaký nápad? Ďakujem. Helča
OdpovědětVymazatAhoj, moc dekuju. Mrzi me , ze se pudinkovy krem nepovedl. Je mozne, ze byl jeste moc teply, musi byt vazne vychladly, nez se tam zacne prislehavat.
VymazatAhoj, včera jsem je zkoušela (nakonec zvítězily nad čokoládovými) a byly báječné! děkuji. :)
OdpovědětVymazatSuper! To jsem rada :)
VymazatNejúžasnější cupcaky, co jsem kdy pekla. Přidala jsem mandarinkovou kůru místo vanilky a mňam!
OdpovědětVymazatKoukala jsem na blogu! Dik! :)
Vymazatahoj:) máš vážně super recepty, rozhodla jsem se, že zkusím mé první cupcaky a chtěla jsem se zeptat, jak dlouho cca mam nechat tuhnout krém ?:)
OdpovědětVymazatDekuju! Krem z masla je tuhy vlastne hned, jen na prevoz je lepsi ho mit par hodin v lednicce. :)
Vymazata jaké máslo teda používáš?:) které dobře drží?:)
VymazatJá používám takové to modré, jihočeské, nebo na váhu v prodejnách se sýrem jako je Formaggeria a tak :)
VymazatZdravím cupcake princess :)
OdpovědětVymazatChtěla bych se zeptat, jak jsou velké ty formičky? Já mám doma silikonové dno průměr 5 cm nahoře 7 cm. Dělala jsem vanilkové i brownies a byly vynikající i těsta bylo akorát. Jenom jsou šíleně obří :D To se nedá sníst s tím krémem. Teda měli jsme předtím i fake cheesecake, což možná bude hlavní důvod :D, ale i tak jsem si říkala, že by lepší byly víc "jednohubkové".
Děkuji za odpověď V.
Zdravím V. ! :)
VymazatPoužívám různě velké košíčky, nejčastěji takové, jako píšeš ty, potom někdy menší, větší už ne. Já teda koukám, že je máš obří, to se mi nestává, nebo aspoň nemám ten dojem. Možná je to proto, že jím hodně sladkého, tak mi to nepřijde :D Jinak můžeš samozřejmě péct mini cheesecakes, na to se prodávají spešl košíčky,ale ty mně zase přijdou hrozně malinké :)
Dobrý večer, máte úžasné recepty na cupcakes, ale mám problém s tím, že vždy když je upeču, mám úplně promaštěné košíčky...používám vždy kvalitní máslo dle Vámi uvedené gramáže a vždy mi zbyde rozpuštěné i v plechu po vyndaní cupcakes...na Vašich fotkách vidím pouze krásné a nepromaštěné košíčky...nevíte prosim, čím by to mohlo být? Děkuji, Markét.
OdpovědětVymazatDobrý večer, já si myslím, že to bude spíše košíčky, je potřeba koupit kvalitní, pevné, které nejde snadno zmačkat. Potom je taky dobré je vyndat hned ven, když pečete v plechu na muffiny, nebo ještě v silikonových košíčcíh, aby chladly jen v těch papírových. To je tak jediné, co mě k tomu napadá, že by mohl být problém.
VymazatAhoj ahoj :) Dneska jsem je zkoušela. Krásně se povedly. Mě teda více chutnají ty čoko, ale taťka, kterej miluje všechno vanilkový se nad nimi rozplýval. U těsta se mi líbilo, že bylo takové hutnější než to čokoládové, lépe se to dávalo do košíčků. Uvažuju do kterých se pustím příště... uvažuju nad brownies :D Krásný svátky přeju! :)
OdpovědětVymazatJojo, to vanillkove tolik netece, tak z toho neni tolik neporadku :D Brownies jsou moje nej tak do techu rcite bez! :)
VymazatMoc díky za skvělý recept! Povedly se hned napoprvé a jsou výborné, jen zítra udělám z toho pudinkového krému, ten máslový byl druhý den strašně tuhý.
OdpovědětVymazatTak to je bezva! Jojo, pudinkovej je lepsi :)
VymazatDnes jsem se odhodlala a konečně jsem upekla cupcaky. Zkusila jsem tyto vanilkové jen jsem zvolila váš tvarohový krém. A jsou úžasné!!! Těsto při míchání bylo jak samet a krásně nadýchané. Po upečení krásně voňavé. Jsem z nich unešená!!! Vypadají nádherně a chutnají božsky!!:-) Manželovi také moc chutnají!! Jen se po nich zapráší. I ty naši kocourci se mohli přetrhnout!:-) budu zkoušet i další vaše recepty!! Děkuji
OdpovědětVymazatTak to mam velkou radost, ze se povedly! Doufam, ze to tak bude i u dalsich receptu :)
Vymazatparádní recept! doma se po nich jen zaprášilo. Děkuju :))
OdpovědětVymazatDiky, jsem, rada, ze se povedly :)
VymazatJa vim...moc dekuju za rychlou odpoved :)
OdpovědětVymazatAle ja bych potrebovala tenhle recept :(
A nemohla bych tam dat mouckovej cukr???
Do testa mouckovej ne.
Vymazatprávě jsem dopekla :) Pekla jsem je dnes vůbec poprvé. Poprvé jsem je dala do papírových košíčku, taky mi vytekly, tak jsem měla buchtu na plech :) Ale vzhledem k tomu, jak to bylo vynikající, tak jsem neváhala a jela si koupit silikonové formičky, abych to zkusila znovu a výsledek je úžasný :) děkuji za skvělý recept :)
OdpovědětVymazatTak to je bezva, ze prvni neuspech neodradil! Diky! :)
VymazatTak těsto už mám upečené a hurá na krém! :) Právě jsem vyvedla celou rodinu z omylu, všichni si doteď mysleli, že "vanilkový" cukr je skutečně vanilkový a že je lepší a "vanilkovější" než vanilkový extrakt. :D
OdpovědětVymazatMám jeden dotaz, jak dlouho a kde se můžou skladovat? Budu dělat lehčí variantu krému.
No jo, zase ale at si to nepletou s esenci, to je taky spatne! :D Vanilkovy cukr si klidne vyrobte doma, jen zapichnutim lusku do dozy s cukrem :)
VymazatJa skladuju cupcakes max tri dny, ale radsi jen dva.
Tak dneska jsem upekla své první dortíky a jsou dokonalý :) Vzhledem k jaru, jsem obkroužila první řádku čistým vanilkovým krémem a do zbytku jsem dala zelené barvivo, z toho udělala čepičky a do boku zapíchla kytku z jedlýho papíru a vypadá to naprosto dokonale :) Díky za super stránku :)
OdpovědětVymazatTak ty musi vypadat super roztomile! :)
Vymazathezky den, jak prosim udelat up cakes, aby se nerozjeli...pecu je v papirovych kosiccich, je to spatne? mela bych ve forme? jak to delate
OdpovědětVymazatDobrý den, ja peču taky v papírových košících ale aby se vám to nerozjelo dejte jich třeba 2-3 na sebe a po upečení je sundejte ;)
VymazatZkoušela jsem recept a povedl se :-) všichni si ho chválili .. cupcakes budu péct v poslední době znova :-) Tak snad budou mít zase takový úspěch jak předtím :-)
OdpovědětVymazatSuper, gratuluju! :)
VymazatDobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte vyzkoušené kolik čeho je potřeba na klasický dort (např. průměr 25cm)? Děkuji za odpověď :)
OdpovědětVymazatOmlouvam se, nevsimla jsem si komentare, treba se to bude hodit nekomu jinemu. Bylo by to dvojnasobne mnozstvi.
VymazatJsou skvělé! :) Když příště do krému zkusím přidat potravinářské barvivo, nezkazí se? Nebo je barvivo lepší dávat do krému z mascarpone?
OdpovědětVymazatBarvivo muze jit do jakehokoliv kremu! :)
VymazatMilá Veroniko, dnes jsem s dětmi už asi po stopadesáté upekla vanilkové cupcakes - jsou opět luxusní. Před tím jsem vyzkoušela spoustu receptů.., marná snaha. A tak Vám píšu velké diky!!! Také si občas přečtu příspěvky cest, příjemné zpestření. Ať se daří! Mirka
OdpovědětVymazatTak to jsem moc rada, ze cucpakes slavi opakovany uspech! :)
VymazatVypadají vážne krásne :) chtěla bych se jenom zeptat jestli je lepší péct na horkovzduch nebo nahoře-dole? :)
OdpovědětVymazatJa pecu na horni dolni, ale horkovzduch je taky OK. Jak jste zvykla :)
VymazatTak tyhle muffinky vypadají naprosto BOŽSKY !!! :)
OdpovědětVymazatAhoj, mám otázku: Ráda bych je udělala s jahodovým krémem, ale na internetu se mi nedaří sehnat důvěryhodný recept. Myslíš, že by šlo přidat do tohohle vanilkového krému rozmačkané jahody a trochu smetany? Nebo nemáš tip na jahůdkový krém? :D
OdpovědětVymazatAhoj, udelala bych to takto:
Vymazat250 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
150 g jahodového pyré (rozmixované svařené jahody)
Děkuju moc za rychlou odpověď, určitě zkusím :)
VymazatAhoj :) chtěla bych se zeptat.. Právě jsem dopekla tyto cupcakes - hned na začátku se mi srazilo máslo s cukrem a vajíčkama. Nevím proč.. Je možné, že proto, že jsem měla máslo pokojové teploty a vajíčka vytáhlá z ledničky? A já vždy, když peču a má se dát do másla cukr, tak používám moučku.. V tomto receptu je krupice - vůbec se cukr nerozpouštěl a konzistence byla hrozná, žádná pěna :/ .. Moc děkuju za odpověď :)
OdpovědětVymazatnejlepsi recept co znam!!!diky mocc
OdpovědětVymazatAhoj :) děkuji za inspiraci, blog je úžasný! Už pár dní pročítám recepty a chtěla bych se zeptat jestli v tomto receptu a i receptu na čokoládové cupcakes lze nahradit polohrubou mouku a použít jen hladkou? Bydlím mimo čr a bohužel seženu jen hladkou :(
OdpovědětVymazatDíky moc a omlouvám se za pozdní odpověď! Ano, jde to i z hladké! :)
Vymazatja bych chtela udelat bezlepkove, nebo alespon ze spaldove mouky, jde to? :) dekuji
VymazatTy musím zkusit společně s krémem z Philadelphie.. :)
OdpovědětVymazatJá zatím dělala jen muffiny (můj pous zde: http://cernmi.cz/Recepty/muffin.HTML ), což jsem podle tvého popisu teda usoudila, že nevypadají jako Muffiny :D Ale zase tam nebyla žádná přísada na "vyskočení" těsta. :)
No s těma višněma to musela být paráda! :)
Vymazatmyslite, ze by sa dali robit aj v pristroji na cupcakes? mam ho doma , len nemam recept, formu zial nemam aby som ich urobila v rure a v kosickoch sa asi nevydaria, dakujem
OdpovědětVymazatnemel by to byt problem :)
Vymazatahoj, jde použít cukr třtinový?
OdpovědětVymazatahoj, jasne :)
VymazatHlásím, že se povedlo i s chia semínky místo vajec. Jsou výborné, děkuji :)
VymazatAhoj, cupcaky jsem dělala na svatbu a byly famózní! Úžasné těsto! Do krému jsem dala 150 gramů cukru a byl až až sladký. Takže doporučuji pro ostatní: dát cukru trochu a ochutnávat. S krémem se krásně pracovalo a do druhého dne výborně zatuhnul. Díky za perfektní recept. :)
OdpovědětVymazatJe to pravda, sladky je to fakt hodne, s tim je to vzdycky na vlastni preference.
VymazatAhoj, chtel jsem pochvalit jednak tvuj blog, protoze recepty na cupcakes jsou opravdu výtečné. Recept na vanilkové se chystám dělat znovu, ale sice bez krému. Jen s jednim malým prekvapenim pro stravniky. A to nutellou uvnitř. Tak se chci jen zeptat jestli můžu recept pokazit? Ptam se proto, protoze jsem uz jeden podobný zkoušel (ne od tebe), nebylo to špatné, ale těsto bylo dost hutné. Tak to chci vyzkoušet s tim tvým. Diky za radu Petr.
OdpovědětVymazatMoc dekuju! S nutellou to klidne pujde, podle me to bude teda desne sladke. Ja osobne bych to s tim nepekla, ale po upeceni vydlabala a naplnila.
VymazatSuper recept peču každý víkend a vždy když je udělám nevydrží na stole ani hodinu a celá rodina si na nich pochutnává a říká že je to ten nejlepší recept na cupcaky který kdy jedli takže si vždycky musím schovat jinak z nich nemám ani drobek a proto za tenhle recept děkuji nashledanou.... Ellen Heřmánková
OdpovědětVymazatTak to je super, priste delat dvojnasobne mnozstvi! :)
VymazatVypadají krásně, ale rodiče nemůžou pšeničnou mouku. Nemohla by jsi udělat nějaké z kokosové nebo mandlové mouky? Díky
OdpovědětVymazatMuzes udelat z ryzove, ja to tak delam bezne. Nahradis normalne 1:1
VymazatAhoj, orosim chcem sa opýtať co robim zle ked pridavam vajička do masla tak sa mi to sekne. Prečo prosím. Mirka
OdpovědětVymazatAhoj, nejpravdepodobneji to bude tim, ze neni dostatecne zmekle maslo, takze neudela s cukrem hladkou konzistenci. Takze poradne nechat zmeknout maslo a slehat s cukrem, nez je to opravdu kompaktni hmota, az pak pridavat vejce.
VymazatUplne nejlepsi, jine uz dlouha leta nedelam. Fakt skvele a nikdo si je nemuze vynachvalit. Diky moc za recept
OdpovědětVymazatNo do ri*i. Najlepšie cupcakes aké som kedy ochutnala. Vďaka za recept.
OdpovědětVymazatDobrý den, mohu se zeptat, jaký sáček na zdobení a koncovku byste doporučila? Chci si koupit nějaký set na zdobení,ale nemám zkušenost
OdpovědětVymazatDobrý den, textilní se mi žádné neosvedcily,doporucuji nejlepebnejake pevnější jednorazove sáčky a zdobící spicky kupovat zvlast v domacich potřebách nerezove a pak si vzdy vzdy střihnout otvor dle potreby. Na cupcakes jsou nejlepsi takové co maji nahoře tvar víšpiček 😊Je to lepsi podle me nez ruzne sady.
VymazatAhoj s cupcaky už mám nějaké zkušenosti, ale trošku se bojím toho pudinkoveho krému, že nezatuhne. Jsou mé obavy oprávněné, nebo jsem úplně mimo a nemám se bát. Popřípadě jak to udělat aby se opravdu povedl???
OdpovědětVymazatAhoj,neboj, právě naopak,s pudinkem to zatuhne krásne.
VymazatDobrý den, včera jsem poprvé vyzkoušela vanilkové cupcakes, ale těsto bylo dost hutné a přisrazilo se mi. Nezkoušela jste, prosím, z bílků ušlehat sníh a přidat ho až na závěr? Děkuji
OdpovědětVymazatNejlepší recept ze všech , děkuji za něj, vždy se povedou a peču je již několik let pro rodinu a známé, a všichni by mi za ně div ruce nerutrhaly, přejí si ode mne tyto cupcakes na každou oslavu
OdpovědětVymazatZdravím :), můžu přidat do krému gelové barvivo? :)
OdpovědětVymazat