Stránky
▼
pondělí 30. prosince 2013
Rozhovor: Future Sailors
Jak jsem slíbila, tak i činím a pro ty, kteří nejsou pravidelným ani nárazovými odběrateli Instinktu , tu mám můj rozhovor se sesterským pekařským duem Future Sailors. Brňáci možná už á jejich dobroty ochutnali a ani o tom nevěděli. Holky jsou mladé, krásné a samozřejmě hlavně pekařsky i podnikatelsky velmi nadané. Vy, co rádi pečete, možná taky sníte o tom, že budete svoje dobroty někde prodávat. Tak tady vidíte, že to skutečně jde.
čtvrtek 12. prosince 2013
Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem
Tohle základní těsto na cupcakes je sice už na blogu ve formě Lindor cupcakes, ale tam je to jen poloviční
dávka a komu by se chtělo násobit dvěma, že jo. Taky tam není krém, ale ganache a marcipán, takže další důvod jim věnovat samostatný článek. Tyhle vanilkové nádhery jsou totiž cupcake základem a hlavně, vždycky vyjdou úplně skvěle a vůbec nepopraskají, mají krásný oblý a hladký povrch a vláčnou konzistenci. Krém na fotkách je klasický buttercream, je to hodně sladké, takže tam máte i lehčí alternativu. Každopádně jeho výhody jsou nesporné - s máslovým krémem se zdobí opravdu skvěle, můžete na něj dávat marcipánové ozdoby a drží jak helvétská víra. Někdy teda až moc a pak ztvrdne a je to hnus a to pak radši nejezte. Ale pokud je nechce skladovat týden, tak to nehrozí. Krému v tomto receptu je přesně na 12 porcí, aby nebyly zbytky, takže musíte na začátku dobře odhadnout jak bohatě zdobit a využít krém do posledního kousku, pokud víte, že toho hodně zapatláte a občas chcete něco opravit, tak zvyšte množství dle libosti.
dávka a komu by se chtělo násobit dvěma, že jo. Taky tam není krém, ale ganache a marcipán, takže další důvod jim věnovat samostatný článek. Tyhle vanilkové nádhery jsou totiž cupcake základem a hlavně, vždycky vyjdou úplně skvěle a vůbec nepopraskají, mají krásný oblý a hladký povrch a vláčnou konzistenci. Krém na fotkách je klasický buttercream, je to hodně sladké, takže tam máte i lehčí alternativu. Každopádně jeho výhody jsou nesporné - s máslovým krémem se zdobí opravdu skvěle, můžete na něj dávat marcipánové ozdoby a drží jak helvétská víra. Někdy teda až moc a pak ztvrdne a je to hnus a to pak radši nejezte. Ale pokud je nechce skladovat týden, tak to nehrozí. Krému v tomto receptu je přesně na 12 porcí, aby nebyly zbytky, takže musíte na začátku dobře odhadnout jak bohatě zdobit a využít krém do posledního kousku, pokud víte, že toho hodně zapatláte a občas chcete něco opravit, tak zvyšte množství dle libosti.
úterý 10. prosince 2013
Cupcakes, Instinkt a FOOD
Nedávno mi někdo do komentářů na Facebooku napsal, že jsem byla ještě nedávno nonamová, ale že teď má pocit, jako kdyby sledoval nějakou celebritu. Celkem mě to pobavilo, i když nevím, která část věty víc.
Tak mě napadlo, že by mohlo být fajn shrnout mé aktivity posledních dní a týdnů a přiblížit vám trochu ten život celebrity. Trochu mě mrzí, že mě nepozvali třeba na Slavíky...
Tento komentář se vztahoval k tomu, že v Brně otevřeli nové Sklizeno, ve kterém jsou k dostání moje cupcakes. Jsem za to samozřejmě moc ráda, protože i když ráda trávím hodiny u trouby a se zdobičkou v ruce, jíst to potom příliš nechci, protože už tak je moje BMI k pláči, a to dost usedavému. Navíc - kdo z blogerů a foodies by nechtěl prodávat ve Sklizenu, že? Pro ty, kteří již z ghetta cupcakes zkusili - vím, že to není vždy úplně ideální, protože ta vitrína strašně moc chladí, proto radím koupit a sníst až doma, ať trochu povolí, zkusím ale domluvit, trochu mírnější podmínky pro choulostivý cupcake. A kdo jste ještě žádný neměli, nedejbože jste ho ani na Facebooku či Instagramu neviděli, tak vám je aspoň ukážu.
sobota 7. prosince 2013
Dáte si Dvě Deci?
Nesnídám, nesvačím, nestihnu to nestačím, promiňte, vážení, mám veliké zpoždění... Zhruba takto teď vypadá můj život. Kromě toho, že teda jenom nestíhám, protože snídani a svačinu (a oběd a druhou svačinu, atd, atd.) bych samozřejmě nevynechala, to je snad jasné. Vím, že má aktuální neaktivita jak na blogu, tak na Facebooku, je tristní, nicméně toho mám teď nějak moc a pokud zrovna nepeču ve Sklizenu, nebo nepíšu články pro Instinkt, tak sedím v kabinetu diagnostických metod a testuju se na copingové strategie, nebo učím angličtinu, nebo dělám milion dalších věcí. Nicméně téměř dva týdny bez článku už mi přišly skutečně extrémní. Určitě totiž bez nich špatně fungujete, váš život je rázem chudší a říkáte si, kdy už ta Veronika něco napíše! Tak jsem tedy tyto telepatické prosby vyslyšela a jsem tu v celé své kráse! Uf, nějak jsem se po té době rozvášnila.