Mnozí jistě ví, jaký je můj vztah ke cupcakům. Dělala bych je pořád, protože jsou na přípravu velmi jednoduché, zároveň ale chuťově výborné, vypadají efektně a můžou být pokaždé úplně jiné. Odpadají starosti s upatlanými talířky od krájení dortu a do přípravy se může zapojit celá rodina! (Konec reklamního spotu.) O mé lásce k těmto minidortíčkům už se doslechli i ostatní a často tak dostávám různé dekorativní předměty jako krabičky s obrázky cupcakes, stojánky na fotky a jiné roztomilosti.
Těsto je skvělé vždycky, co ale pokaždé znovu řeším je, jaký zvolit krém. Hutné máslové krémy plné cukru, které se běžně využívají ke zdobení v Americe, mi moc nechutnají, tak se vždy snažím vytvořit nějakou alternativu. No a protože pak ve všech článcích všemožně odkazuji na jiné recepty, tak bude jednodušší, když všechny krémy budou pěkně pohromadě.
Poznámky před zdobením:
- Všechny krémy jsou na cca 12 cupcakes, pokud není uvedeno jinak.
- Většina vydrží v chladu na cupcaku tři dny, ale ten třetí den už bych ho jedla spíš jen tak doma a nikomu moc nedávala :D
- Všechny krémy je nejlepší připravit čerstvé až v den D, nebo den předem.
- Vanilkový extrakt samozřejmě vynechat můžete, ale s ním je to prostě lepší.
- V krémech se suroviny opravdu projeví hodně, takže pokud někam použít dobré máslo, čokoládu, vanilku, apod., tak do krému.
- Krémy které nejsou na bázi másla (z mascarpone, tvarohu) je dobré dát před zdobením alespoň na 30 minut do lednice, klidně ale i nadýl. Udělat krém, dát do lednice, pak až těsto a než se cupcakes upečou a vychladí, můžete zdobit.
- Pokud pečete třeba na svatbu, nebo někam, kde vám hodně záleží na vzhledu, nebo bude teplo, přidejte do krému ztužovač, který rozmícháte s cukrem.
- Krémy, kde je mascarpone nebo tvaroh nešlehám , ale míchám ručně, snadno se sráží.
NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDOVÝ
125 g Philadlphie
70-100 g cukru
Necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme philadelphii (popřípadě jiný krémový sýr podobného typu). Na konec přilijeme zchladlou rozpuštěnou čokoládu a pořádně prošleháme.
(Tenhle krém je super z mnoha důvodů. Je v něm philadelphie, což je vždycky super, ale jen jedna vanička, takže vás to nezruinuje. Je pevný a krásně se s ním zdobí. Ztuhne, takže je ideální i na převoz a na to, aby vydržel na nějaké párty, ale neztuhne zase tolik, aby byl moc tvrdý. Chuťově je fakt super. Můžete si pohrát s množstvím cukru a typem čokolády.)
TVAROHOVÝ KRÉM
65-70 g cukr moučka
půl kelímku tučné smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
(doporučuji přidat půl sáčku ztužovače smetany a smíchat s cukrem)
Vymíchejte dohladka tvaroh, přidejte extrakt a přisypávejte prosátý cukr. Vyšlehejte si zvlášť smetanu s cukrem a přimíchejte k tvarohu.
(Nejjednodušší a zároveň můj nejoblíbenější krém ze všech. Pro všechny milovníky tvarohu ideální volba, je skvělý k čokoládovým cupcakes, ale i red velvet nebo brownies. Pro mě číslo jedna a používám ho často ALE není to na žádné umělecké zdobení, růži z něj neuděláte, není tak pevný. Pokud ho nemáte jen tak na doma, doporučuji opravdu přidat ztužovač)
KLASICKÝ MÁSLOVÝ
120 g kvalitní čokolády (nad 70 procent kakaa)
150 g másla pokojové teploty
160 g cukr moučka (ideálně projet cukr v mixéru a koupit co nejjmenší, aby se opravdu rozpusitl)
2 lžičky vanilkového extraktu
Ve vodní lázní si rozpustíme čokoládu nakrájenou na kousky, necháme vychladnout, cca 10 minut. Mezitím si rozšleháme změklé máslo (cca 1 minutu), přidáme cukr a šleháme až je směs jemná a nadýchaná, asi dvě minuty. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Tu napřed lehce vmícháme do zbytku a potom na 3 minuty rozjedeme nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá, světlejší, než původně a dostatečně tuhá.
ODLEHČENÝ PUDINKOVÝ
20g čokoládového pudinku
125 g másla
100 g cukr moučka
100 g čokolády (nad 70 procent kakaa)
Uvařte pudink (nejlépe bio, třeba z DMka) v 200 mililitrech mléka a nechte za stálého míchání vychladnout. Dejte si ve vodní lázni rozpustit 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkového cukru a postupně přišlehejte pudink, nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
Můžete ho udělat z jakékoliv příchuti pudinku.
(Tohle je dobrá alternativa máslového krému, díky máslu a cukru se s ním pořád dobře pracuje, je ale více cítit chuť čokolády a díky pudinku má dobrou konzistenci, není tak výrazně sladký jako předchozí krém. Nemusíte dělat čokoládovou variantu, můžete přidat jakýkoliv jiný pudink. Pro vanilkový krém jen nahradíme vanilkovým pudinkem a přidáme vanilkový lusk. Nedrží tak pevně jako máslový, ale pořad to ujde :)
MASCARPONE KRÉM:
250 gramů mascarpone100 g cukru moučka
2 lžičky vanilkového extraktu
půl kelímku smetany
Vymícháme mascarpone dohladka s cukrem (nemixujeme! jen rukou), zvlášť vyšleháme smetanu, nakonec vanilkový extrakt a přidáme vyšlehanou smetanu.
(Tento krém je hodně hutný, ale pro milovníky mascarpone ideální. Já osobně ho míchám někdy i s tvarohem. Velmi dobrý je k brownies cupcakes, se skořicí pak k perníčkovým)
OVOCNÝ KRÉM
250 g mascarpone100 ml smetany ke šlehání
150 g drobného ovoce
cukr dle chuti
Ovoce zahřejeme v hrnci (mražené s trochou vody, ať se nepřipaluje), až změkne, rozmixujeme ponorným mixérem a vaříme do sirupové konzistence, až se odpaří většina vody. Mascarpone vymícháme s cukrem, přidáme vyšlehanou smetanu a ovocné pyré. Lze dělat z borůvek, malin, ostružin, jahod...zkrátka z čeho chcete:)
(Ideální volba chcete-li barevný krém, nebo ombré efekt, ale nechcete používat barvivo, hodí se samozřejmě ke cupcakes, které mají ovoce i vevnitř. Drží obstojně. )
LESKLÝ ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
135 g másla v pokojové teplotě120 g cukru moučka
75 g kakaa
sůl
245 g kukuřičného sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
150 g kvalitní čokolády, rozpuštěné
Změklé máslo vyšleháme společně s prosátým cukrem a kakaem v kompaktní krém. Přidáme sůl, extrakt a rozpuštěný kukuřičný sirup. Nakonec přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a vyšleháme dohladka.
(Kukuřičný sirup je k sehnání v každé zdravé výživě.Tenhle krém nechutná vůbec máslově ale velmi, velmi čokoládově. Nádherně drží tvar a leskne se, vydrží dlouho ztuhlý a pomalu taje. Je hodně hodně tmavý, skoro až černý. Možná na vás bude čokoládový až moc, tak napřed zkuste poloviční množství a uvidíte :)
CREAM CHEESE
FROSTING
250 g krémového sýra typu Philadelphia
lžička vanilkového extraktu
60 gramů prosátého cukru moučka
160 ml smetany ke šlehání
lžička vanilkového extraktu
60 gramů prosátého cukru moučka
160 ml smetany ke šlehání
Vše jen vymícháme dohromady, smetanu přidatvyšlehanou s cukrem.
(Typický krém na red velvet, já dělám trochu sladší, protože úplně nemusím lehce slanou chuť Philadelphie. Je to jeden ze všeobecně nejoblíbenějších krému, krásně drží tvar a snadno se s ním zdobí. Můžete nahradit jiným krémovým sýrem, pokud vám chutná a nechce se vám utrácet za philly, nebo ji nemáte kde sehnat.)
KRÉM Z BURÁKOVÉHO MÁSLA
250 g tvarohu
125 g Philadephie (nebo jiný krémový sýr)
4 lžíce cukru moučka
170 g burákového másla (nebo jiné ořechové máslo)
Opět vymícháme vše dohromady, cukr dáváme až naposled a ochutnáváme, jestli už je krém dost sladký (jednotlivé značky PB se dost liší). Můžete ho udělat i celý z Philadephie, nebo i mascarpone,to je na vás.
(Ideální třeba na banánové cupcakes, ale pozor, pokud vám peanut butter nechutná normálně, tak na cupcaku se to nezmění. Já opět sladím dost, ale přizpůsobte si to dle svých vlastních chutí. Ráda používám i do krému "crunchy" másla, takpak je potřeba použít dostatečně širokou zdobící špičku, aby kousky arašídů neucpávaly konec.)
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA
250 ml smetany ke šlehání80 g vysokoprocentní kvalitní čokolády
Den před plánovaným použitím (nebo ráno, pokud chceme zdobit večer) rozpustíme společně čokoládu a smetanu ve vodní lázni na mírném plameni. Napřed smetany přilijeme jen poloviny a až je čokoláda téměř rozpuštěná, přilijeme druhou část a mícháme do hladké textury. Necháme trochu vychladnout, překryjeme potravinovou folií a dáme do lednice. Další den směs vyšleháme na nízké otáčky do hustého krému a zdobíme cupcakes dle libosti.
(Strašně easy a efektní krém. Můžete dosladit dle potřeby, přidat nějaký ten extrakt (třeba vanilku, haha). Hodí se všude tam, kde se hodí jiné čokoládové krémy, dobře drží (ale ne v teple), skvěle se s ním zdobí a potřebujete jen dvě ingredience. Sounds like heaven, hm?)
SLANÝ KARAMEL
100 g cukr moučka
1 salko karamel
1 kelímek mascarpone
3 lžičky dobré soli (Maldon, Fleur de Sel)
Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Zvlášť v míse vymícháme mascarpone a salko (ne šlehačem). Smícháme dohromady, vyšleháme. Přidáme sůl, napřed jen dvě lžičky, zamícháme a ochutnáme. Popřípadě přidáme. Dáme vychladit.
(Se slaným karamelem je to podobně jako s burákovým máslem. Buď to naprosto nechápete, nebo ho milujete. Zkoušela jsem krém dělat i pouze ze salka a mascarpone, ale vůbec mi nedržel, tak bych se držela radši varianty s máslem. A kdo slaný karamel nemusí, tak tam prostě nedá sůl a je to. Já je mám ozdobené ještě karamelovým topingem, co prodává Marks and Spencer, ale můžete samozřejmě použít vlastní karamel. Nakonec je ještě lehce sypu fleur de sel. Mám radši do slaného karamelu šupinkovou sůl, líbí se mi, jak občas křupne :). Drží skvěle, takže vydrží i převozy a stání v pokojové teplotě. Krému je hodně, vystačí až na 18 cupcakes. )
TVAROHOVÝ KRÉM S PUDINKEM
500 ml plnotučného mléka
2 vanilkové pudinky (Alnatura je má fakt bezva)
1 lžička vanilkového (nebo jiného) extraktu
6 lžic cukru krystal
1 balíček plnotučného tvarohu
1 lžička citronové kůry
Uvaříme klasicky pudink dle návodu, jen v polovičním množství mléka. Necháme vychladnout a vyšleháme dohladka s tvarohem. Můžeme přisladit, přidat nějaký extrakt, citronovou kúru.Tyto ingredience jsou na vanilkový, ale lze udělat z jakéhokoliv pudinku.
(Je podobný jako odlehčený máslový s pudinkem, jen chutná víc jako pribiňáček. Dobře drží, snadno se s ním zdobí, je vhodný na různé dětské krémy.)
U každého krému se může stát, že se zdrcne - nezoufejte, vyšlehejte znovu ve vodní lázni a bude to OK! :)
Množství cukru si vždy přizpůsobte vaší chuti, abyste mě pak neproklínali. Já holt sladké ráda. Jak cupcakes nazdobit vidíte na fotkách, fantazii se však meze nekladou. Cupcakům zdar! Jinak krémy lze samozřejmě použít i na dorty. (Recepty na jednotlivé cupcakes najdete po kliknutí na štítek v pravém sloupci, nebo zde)U každého krému se může stát, že se zdrcne - nezoufejte, vyšlehejte znovu ve vodní lázni a bude to OK! :)
Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní? Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.
Paráda!! Moc děkuju za inspiraci!:)
OdpovědětVymazatNeni zac, snad budou chutnat :)
VymazatChci se zeptat jaký z nich je tvrdnouci ?
VymazatVšechny s velkým poměrem másla (takže ten klasický máslový) a pak ten lesklý čokoládový skrz kukuřičný sirup
Vymazattoto je skvelé, ďakujem ! Ja som nikdy nevedela aký, tak som len rozmiešala maslo s cukrom. Inak nedávno som robila carrot cake a napadlo mi, že tá mňamózna poleva čo sa dáva navrch by sa tiež dala využiť ako krém na cupcake, neskúšala si ? (išla tam Lučina, práškový cukor, citrónová šťava, VANILKOVÝ EXTRAKT! :D a trochu masla a chutilo tu super. Len neviem či by to držalo na cupcake-u, nevieš?)
OdpovědětVymazatNo neni zac, ja taky vzdycky sama tapu, kterej krem zvolit :) Jo, to je klasickej krem na carrot cake, kterej se da analogicky pouzit i na carrot cupcakes.V originale teda Philadelphia misto luciny :) Drzet bude urcite :)
Vymazatten tvarohový mě zaujal nejvíc ♥
OdpovědětVymazatTaky je muj nejoblibenejsi :)
Vymazatděkuji moc za inspiraci :)
OdpovědětVymazatSnad pokaždé, když jsem nějaký hledala a zkoušela, tak nebyl moc dobrý, ale tobě věřím a už se těším až budu mít zase příležitost nějaký vyzkoušet :)
Mně taky vždycky dělalo problém najít nějaký kompromis mezi tím, aby se s krémem dalo dobře zdobit a hezky držel a tím, aby byl dobrý a ne extrémně sladký. Tak snad nebudeš zklamaná :)
Vymazatten mascarpone! jsi hvězda
OdpovědětVymazatKdyž už tak mascarpone je hvězda! :D Díky Kamčo :)
VymazatNejvíc mě láká ten mascarpone a tvarohový, máslové krémy moc nemusím (a to neříkám proto, že jsou nejtučnější! :D)
OdpovědětVymazatJá taky ne, ale je to taková cupcake klasika, tak jsem je nechtěla vynechat a někomu to fakt chutná. Ani je obvykle nedělám (jen občas ten pudinkový), nejčastěji dělám právě ten z tvarohu, který je snad i nejméně tučný! :D
Vymazatno určitě jsou lepší než krémy kde dáš 200g másla :)
VymazatDěkuji za skvělou inspiraci... mám také moc ráda krém, kdy bílky vyšlehané s cukrem, je skvělý v menším množství k nějakému ne tak sladkému dortíku. Bílkový krém je krášně lesklý a pěkně drží tvar.
OdpovědětVymazatNení zač :) Je to jako bílková poleva na perníčky? To je potom ale moc tvrdý ne? Nebo se to udělá více tekuté?
VymazatNo, je to takové sladké pěnové - postup najdeš tady u toho receptu:
Vymazathttp://zezahradydokuchyne.blogspot.cz/2013/06/earl-grey-dortiky.html
Nika
Jeee, ty mas super blog! :) A ten krem vypada skvele, earl grey cupcake zni celkove jako vybornej napad! Jak to chutna¨, je tam ten caj fakt citit?
VymazatVeru moc ti fandím a děkuju za inspiraci! :) Mám dotaz - mohla bys mi prosím doporučit nějakou ultimátní americkou kuchařku cupcaků (klidně objednám na amazonu nebo tak) jako dárek pro někoho, kdo je do nich podobný blázen jako ty?:) Doporučila bys třeba Betty Crocker? Předem díky, Verča N.
OdpovědětVymazatAhoj Veru, diky moc :)
VymazatTed jsi me trosku zaskocila, ja totiz podle kucharek varim fakt vyjimecne, vetsinu receptu hledam vsemozne na internetu. Jedina cupcake knizka, kterou mam je Cupcake Heaven, vypada to takto: http://cdn.magazinecloner.com/covers/15961.jpg A mam ji v pdfku, je tam toho fakt hodne. Od Betty bohuzel nic nemam, ani jsem tim nelistovala, tak nemuzu soudit.
Kazdopadne jestli je blazen do cupcakes, tak ja bych treba naprosto silela z neceho takoveho: http://viewitem.eim.ebay.cz/Tala-4Tier-23-Cupcake-Party-Stand-Cake-Holder--32-Colour-Foil-Cases/271048433342/item :D
Díky za tip, toje parádní nápad :) A tu pdfkovou knížku bych zase brala já :) nemohla bys mi ji prosím poslat (v.navratilova1@gmail.com) nebo hodit někam na uložto, jestli je to moc velký?
VymazatAhoj, úžasné krémy a recepty!! mohla bych o tu knížku taky poprosit?:)) Děkujiii, kdyby se ti náhodou chtělo, tak na ivulka.nn@gmail.com :))
VymazatAhoj, moc dekuju za pochvalu, knizku posilam :)
VymazatAhoj, mohla bych taky poprosit o knížku? g.mladenovova@seznam.cz
VymazatAhoj, mohla bych taky poprosit o knížku? :) d.cinkova@seznam.cz
Vymazatjeeeej, parada, vzdy mam problem s tymi kremami a ozdobami navrch. ziaden nebol dost pevny. Ale najblizsie skusim nejaky z tych tvojich. Ak by si mala cas, tiez poprosim tu pdf knizku :) na dzuga@centrum.sk. vopred dakujem :)
VymazatMohla bych taky poprosit o knížku? Děkuji :) barruss@seznam.cz
VymazatMohla bych také poprosit o zaslání knížky na eliskabazalkova120@gmail.com? Díky :)
VymazatTvarohový určitě vyzkouším. Nejčastěji dělám ten z mascarpone, ale to rovnou vyšlehám se šlehačkou, jde to tak také.
OdpovědětVymazatJasně, já ale fakt nemusím chuť šlehačky, tak ji obvykle radši nedávám.
VymazatBezva tip :) Já zkoušela cupcakes zatím jednou podle chez lucie s krémem z Philadephie - http://fitpastelka.blogspot.cz/2012/12/patecni-oslava.html - a krém mi moc chutnal!:) Jen se mi teda díky Philadelphii pěkně prodražil
OdpovědětVymazatJa nejsem prave moc velkej fanda Philadelphie, je to na me moc tezky jako krem... kdyz uz tak to mascarpone mam radsi, ale tvaroh u me stejne vede :)
VymazatAhojky, já dělám jedině teda z mascarpone, máslový jsem dělala jen jednou a dokonce jsem ho odmítla dělat i do dortů, raději najdu vždy nějakou alternativu, ale tenhle výpis krémů je super a teď v létě chci vyzkoušet nějaké ty ovocné :) ale např. nuttelu s philadelphie je vynikající spojení :)) jinak děkuji za tipy ;-)
OdpovědětVymazatTerča
www.goodies-terry.blogspot.cz
No jo, nutela s philadelphii musi byt skvela, ale to uz je asi moc velky kaloricky kombo i na me a to je co rict! :)
VymazatJá sama taky nemám moc v oblibě těžké máslové krémy a tak vždy hledám alternativu v podobě různých tvarohových a sýrových krémů. Krém z Mascarpone nebo Philladelphie je sice super, ale pokud s ním chci zdobit tři dávky cupcakes, trochu se to cenově prodraží :(
OdpovědětVymazatTak se u mě stal naprostou jedničkou krém z tvarohu nadstavený pudinkem :) Perfektně drží tvar, skvěle se s ním pracuje a myslím že i vydrží "čerstvý" o něco dýl než jen ten z tvarohu :)
Ze 150ml mléka, dvou lžic cukru a jednoho pudinkového prášku uvařím hustý pudink, přikryju potravinářskou folií a nechám trochu ochladnou. Semtam zamíchám, aby nahoře nevznikla krustička.
Pak začnu šlehat dva tvarohy v kostce s trochou moučkového cukru a postupně po lžičkách přidávám vlažný pudink (nesmí být moc teplý, jinak se to rádo různě sráží a nebo naopak hrozně rozmočí). Podle chuti se dá přidat rum, citronová kůra, kakao nebo roztopená čokoláda :) Je toho kopec a chutná to trochu jako Pribináček :D
Diky moc! To zni jako super napad, nevim proc me to taky jeste nenapadlo! Urcite to pri nejblizsim cupcakovani zkusim :)
VymazatAhoj, mám dotaz trošku mimo téma, ale nevíš náhodou, kde se v Brně dají sehnat Wilton barviva? Díky
OdpovědětVymazatAhoj, jasne, maji je ve Svete peceni na Zabrdovicke: http://www.svetpeceni.cz/, pak u Fialy na Cyrilské 16 a pak samozřejmě všemožně na netu. Já si je kupuju taky na vánočních a velikonočních trzích , kde mají často stánek cukrářské potřeby Malátkovi http://www.cukrarskepotreby.cz/, nebo v Anglii :)
VymazatSuper, moc děkuju! Akorát se bojí, že jakmile jednou vejdu do Světa pečení, tak nezůstane jenom u barviva:)
OdpovědětVymazatTo se bojis naprosto opravnene :D
VymazatMoc děkuju za pomoc! Cupcaky se moc povedly! Nakonec jsem dělala Vanilkové s tvarohovým krémem :) takhle to dopadlo http://instagram.com/p/et0M94NFcL/
OdpovědětVymazat+ přidala jsem barvivo :) Určitě vyzkouším i jiné dobroty z tvého blogu! :)
Tak to mam radost, cupcakes vypadaji krasne a s barvivem se da skvele vyhrat :)
VymazatAhoj, můžu poprosit o radu? Chci dělat matcha cupecakes a přemýšlím, jaký krém by byl nejvhodnější, aby vynikla chuť zeleného čaje. Nezkoušela jsi to někdy?
OdpovědětVymazatAhoj, nikdy jsem to nezkousela, ale kdybych je delala tak udelam asi i matcha krem. Bud na bazi mascarpone a nebo klasickej maslovej :)
VymazatAhoj Veru, prosímtě mám na tebe dotaz. Dnes jsem dělala podle tvého receptu brownies cupcakes a povedly se, recept je super stejně jako tvůj blog :) Ale dělala jsem k nim tvarohový krém a ten už se mi nějak nedařil. Tvaroh (kostku) jsem rozšlehala, přidala vanilku a postupně zašlehávala cukr. Pak jsem ten krém dala do látkového cukrářského sáčku a chtěla jsem tím cupcaky ozdobit, ale to už byl problém. Ze sáčku mi tekla voda a krému pak bylo málo a hlavně se mi ani po chvíli nedařil ze toho pytlíku dostat.... Tak tě prosím o radu jestli nevíš co s tím? Ty když děláš tento krém tak ho nanášíš nebo zdobíš třeba lžičkou a vůbec to nedáváš do sáčku? Prosím poraď :)
OdpovědětVymazatAhoj, to je zvlastni, ta voda by urcite vytekat nemela, zvlast z toho z kostky, ktery je tuzsi. Davam to normalne do sacku a zdobim s tim. Ta voda muze byt tim, ze to mozna bylo malo vyslehane, to je jedine co me napada. Ja to obvykle trochu dopredu vymicham a pak dam na chvili do lednice a az potom zdobim. Kazdopadne, pokud tam pridas aspon trochu smetany, tak to bude ok a melo by to mit konzistenci idealni na zdobeni.
VymazatJsem rada, ze aspon ty cupcakes se povedly :)
Děkuji za odpověď. Příště se to snad zadař... zkusím tam přidat tu smetanu :)
VymazatChtěla bych se zeptat, když chci dělat ten krém z malin, nezůstanou mi tam zrníčka a nezkazí to vzhled? :) A mohla bych si jeden den udělat krém nechat v lednici a až další den nazdobit? :) děkuji za odpověď :)
OdpovědětVymazatAhoj, vzhled to urcite nezkazi, ale spis zrovna z malin docela lezou ty zrnicka do zubu :) Tak to muzes po mixovani prepasirovat pres sitko.
VymazatKlidne muzes, asi to ale bude chtit primixovat dalsi den, nez zacnes zdbit. Ale ja radsi vsechny kremy delam fakt uplne cerstvy tesne pred zdobneim.
Jo, tak to jsem ráda :) To že to leze do zubů snad nevadí :) Moc děkuji za radu :)
VymazatProsím, který krém vydrží nejdéle už nazdobený na cucakes? :-) Děkuji
OdpovědětVymazatAhoj, nejdéle určitě ty na máslové bázi, takže máslový a máslovo-pudinkový.
VymazatAhoj, zkoušela jsem krém mascarpone, do směsi jsem dala vše potřebné a postupovala jsem přesně podle postupu, ale i tak byl krém řidký.. nevíš, co jsem udělala špatně? :)
OdpovědětVymazatAhoj, bylo vse dost studene? Tvaroh je lepsi pouzivat ten v obalu, ne z vanicky. Ale dej to na chvili do lednice, tak na pul hodky a bude to ok :)
Vymazatahoj,muzu se zeptat, jak se zdobi s tim mascarpone kremem? Asi nebude drzet tvar jak treba maslove kremy ze?
OdpovědětVymazatAhoj, praveze jo, drzi hodne dobre, jestli chces aby byl fakt mega tuhej, tak dej klidne dva kelimky mascarpone a a zadnej tvaroh. Ale i tak jak je to napsano to bude drzet v pohode :)
VymazatDiky za odpoved. Jinak se mi tvoje stranky moc libi, jen tak dal!
Vymazatúžasné,dokonalé ..hned zítra upeču!!ale kterej:-))
OdpovědětVymazatDiky moc a.. jakejkoliv! :)
VymazatAhoj, tato stránka je úžasná. Mohla bych se zeptat : vadilo by kdybych do tohoto receptu nedala podmáslí? http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1159-vanilkovy-cupcake-1-2-3-4/
OdpovědětVymazatMíša :)
Ahoj, myslim, ze nevadilo, bude ale takovy mokrejsi, tak mozna pridej trosku mouky :)
VymazatAhoj, zítra budu dělat poprvé cupcake takže doufám že se mi povedou. A chtěla bych se zeptat 1. Jak ses dostala ke capcakum? Já se k ním dostala přes seriál 2 socky :)
OdpovědětVymazat2. Jak dlouho je už pečeš?
3 . Od kolika let pečeš (myslím vše - dorty,koláče....)
Míša :)
Ahoj, tak budu drzet palce :)
Vymazat1.Ja ani nevim, myslim, ze mi segra jednou rekla, at to zkusim a pak uz me to nepustilo :)
2. cupcaky pecu od te doby, co je na blogu clanek Cokoladove cupcakes :)
3.. Zacala jsem vic pect tak v 17, ale to spis nejake snazsi veci, perniky, babovky, nejake ovocne tace a tak. Vic jsem se tomu zacala venovat kolem 20.
Ahoj Verčo,
OdpovědětVymazatmáš super blog, a speciálně tento článek mne potěšil. Mockrát se mi stalo, že onen zmiňovaný cream cheese krém mi úplně doslova tekl - a to prosím za použití Philadelphie :D čím by to mohlo být?
Některé z krémů určitě vyzkouším.
Díky, Marki.
Ahoj Marki, to je zvlastni, protoze je v nem tolik tuku, ze by se jeste v kombinaci s vyslehanim s cukrem toto urcite stat nemohlo. Nenapada me, cim by to mohlo byt, jeste nikdy jsem to v souvislosti s pouziti zrovna Philadelphie necekala. Stava se to s tvarohem, ten neni tak tuhy, ale obvykle pomuze vyslehat a nechat ztuhnout v lednici, pak az zdobit.
VymazatAhoj Verčo,
Vymazatdíky za odpověď. Asi to bylo špatným šleháním :D zkusím zase někdy a uvidím.
Ten tvarohový určitě skusím :3
OdpovědětVymazatProsim když nemám kukuricný sirup dá se to nahradit treba javorovym nb uplne vynechat? Jinak super blog:-)
OdpovědětVymazatZrovna v tomto pripade to moc nahradit nejde, tak radsi vyber jiny krem. Ale kukuricny syrup maji skoro vsude :)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatAhoj, krásný blog! Do teď jsem dělala jen muffiny, ale dnes jsem se konečně vrhla na cupcakes :-). Dělala jsem čokoládové s tvarohovým krémem a vanilkové s čokoládovým a myslím, že to
OdpovědětVymazatnedopadlo vůbec špatně (vím, že samochvála smrdí :-D). No a jelikož mně zbyl tvarohový krém, tak jsem ho přidala k tomu čokoládovému a vznikl z toho tvarohový míša :-D, ale je moc dobrý, tak moc děkuju za recepty. Měj se krásně a jen tak dál! :-)
Veru
P.S. máš nejvíc nejlepší jméno :-D
Ahoj, dkeuju! Nene, chvalit se je naopak dulezity! :D Tak jsem rada, ze se podarilo a s PS nezbyva nez souhlasit! :)
VymazatPáni!! :) Tohle je super blog! Hned jdu udělat krém, asi udělám ten máslový, ale příště zkusím ten pudinkový! :) Mňam!!
OdpovědětVymazatDěkuju! Tak ať se vše povede! :)
VymazatZdravím! super receptíky hned jsem vyzkoušela! a hned taky byli doma pryč.Jen občas někdo z rodiny nemá rád máslové krémy,myslíte že by sedalo i gramážově máslo vyměnit za mascarpone? :) Díky
OdpovědětVymazatAhoj, dekuju, to jsem rada. Mas tam primo krem z mascarpone. S nim je to jednoduche, muzes ho vymichat prakticky s cimkoliv chces :)
VymazatAhoj, jak píšeš v receptu na pudinkový krém, není mi jasné jestli rozpouštíš čokoládu v TOM másle nebo v jiném nebo dokonce bez? Já jsem od malička naučená, že to lze jen v másle. Tak prosím o vysvětlení. Předem děkuji!
OdpovědětVymazatAhoj, cokoladu rozpoustim ve vodni lazni. Maslo se sleha s cukrem, cokolada rozpustena a vychladla se prisleha az nakonec.
VymazatAhoj, mužů kukuřičný sirup nahradit pšeničným ?
OdpovědětVymazatAhoj, to nevim, nikdy jsem to nezkousela, ale rekla bych odhadem, ze ano.
VymazatAhoj, tak jsem zkoušela ten tvarohovy, resp. ovocný krem. Chutove prvotřídní, vazne epesni vec :D. Konzistence ale jedním slovem srajda. Zdobeni neprichazelo v uvahu. Takze sem to jen kydla vedle :D. Postupovala jsem dle navodu, pouzila tucny tvaroh od madety a 31% smetanu. Mam podezření na tu smetanu, protoze nebyla moc vychlazena. Co teda dělat priste, jak to spravne vyslehat, aby to bylo tuhy? Da se to jeste zachránit? :) Diky za odpověď
OdpovědětVymazatJe to mozny, ze je to smetanou, ona taky ne kazda znacka dobre sleha, ale madeta by mela byt OK. Zkus ji mit hodne stduenou a slehat zvlast a pak smichat se zbytkem a dat celou smes jeste chladit..
VymazatProstě miluji jídlo a tento blog! Je úžasný. Najdu zde vždy to co potřebuji a přesně to na co mám chuť :D Jsem stálým návštěvníkem, pokračujte ve vaší skvělé práci prosím :))
OdpovědětVymazatMoc dekuju a mam radost! :)
Vymazatahoj já moc miluji cupcakes a nevím si rady s polevou .Potřebovala bych aby byla velmi tuhá .Moc děkuji za odpověď. :D
OdpovědětVymazatAhoj, tak to udelej nejakou s velkym pomerem tuku, klasickou maslovou,tu pudinkovou, nebo z mascarpone.
VymazatMiluju tento blog!
OdpovědětVymazatChtěla jsem se zeptat, kdybych chtěla dělat odlehčený krém vanilkový, tak to bude vypadat takto:
200 ml mléka, 20g vanilkového pudinku, 125 g másla, 100 g cukr moučka, vanilkový lusk (dá se nahradit?) ?
Předem děkuji za odpověď.
Ahoj, presne tak. Vanilkovy lusk muzes nahradit vanilkovym extraktem. (vse je popsano ve FAQ)
VymazatNaprosto úžasný! Přesně takovýhle seznam jsem hledala :) děkujuu
OdpovědětVymazatRado se stalo! :)
Vymazatchcela by som sa spýtať ako sa na cupcake dáva ten krém, na internete som videla klasické plničky sáčkové (pytlíkové) alebo aj umelé plnítka? ktoré myslíš že sú lepšie?
OdpovědětVymazathttp://www.tescoma.cz/peceni/naradi-a-pomucky-na-peceni/delicia/630520-zdobicka-delicia-6-trysek alebo
http://www.tescoma.cz/peceni/naradi-a-pomucky-na-peceni/delicia/630526-zdobicka-pistova-delicia-8-trysek
som začiatočník v pečení ktorú by si mi odporučila?
Ahoj, z dvou urcite tu prvni, s tim druhym se zdobi dost nepohodlne. Ale vubec nejlepsi si koupit zvlast sacek a k tomujen kovove koncovky, jake se ti libi :)
VymazatAhojky, máš to tu moc krásné. Chtěla jsem se zeptat, jestli mi můžeš pomoci, jak udělat čokoládový krém z mascarpone. Moc děkuji :-))))
OdpovědětVymazatAhoj, děkuju :) Jasně, je to úplně snadné, rozpustíš ve vodní lázni čokoládu, cca 100 g, vyšleháš s kelímkem mascarpone a přišleháš moučkový cukr podle chuti :)
VymazatSkvělý a užitečný článek, doufám, že krémy ještě budou přibývat :) Zkusila jsem tvarohový, pařížskou, lesklý čokoládový a samozřejmě cream cheese frosting. Teď bych chtěla použít tvarohový, ale čokoládový/kakaový. Myslíš, že by snesl (co se konzistence týče) přidání čokolády? Nebo mám radši vsadit na kakao? Díky!
OdpovědětVymazatTeeda, tak tos toho zkusila uz dost! :) Jasne, muzes klidne rozpustit cokoladu, ona ho naopak potom zpevni, ale spise vysokoprocetntni horkou, nez mlecnou. Kakao bych do tvarohu spis nedavala, delaji se pak hrudky.
Vymazatlesklý čokoládový je lahodný a té čokolády dáváme míň ale to už je věc názoru
OdpovědětVymazatTak to rada slysim, uz abych ho zase taky udelala :)
Vymazatahoj zrovna delam ten tvarohovy krem ale nejak mi nedrzi.Davala jsem i do lednice.Nemam tam dat treba vic ty smetany na slehani??nebo cim to zahustit?dala bych tam jeste trochu tvarohu ale nechce se mi dalsi rozdelavat:D
OdpovědětVymazatAhoj, promin, precetla jsem si to az ted. Chtelo to hodne vyslehat a pak dat klidne na pul hodiny do lednicky, aby to pred zdobenim trochu ztuhlo. Pak by to melo byt OK. Je potreba pouzivat tucny tvaroh, idealne v obalu, ne ve vanicce.
VymazatTo je přesně to, co jsem hledala. Úžasné receptíky a hlavně krémy. Moc děkuji, zítra to hned vyzkouším.
OdpovědětVymazatDíky a budu držet palce :)
VymazatAhoj mohla bych se zeptat jak se dela ze krem na cupcakes jsou barevne? :) dekuju treb amodre ruzove atd :)
OdpovědětVymazatAhoj, koupis si potravinarske barvivo a primichas ho ke kremu. Nebo nektere prirodni barvy muzes udelat z ovoce, treba z malin, boruvek, jahod a tak - svaris, rozmixujes, precedis seminka a primichas ke kremu.
VymazatDekuju moc :)
VymazatNaprosto báječný článek. Přehledný, obsahuje vše podstatné, zahrnuje víc než tři obecné rady a dva návody. Jsem nadšena.
OdpovědětVymazatDekuju, jsem rada,ze kremy na cupcakes v nekom vyvolaji nadseni! :D
VymazatAhoj, uzasnej blog :) v patek budu pect sve prvni cup cakes tak snad klapnou :) zkusím mascarpone krem s boruvkama (musej se uz z mrazaku spotrebovat :-D)...tak se tesim:) minulej tyden jsme s kamarádkou pekly poprve makronky a povedly se skoro všechny takže cupcakes snad budou hračka :-D
OdpovědětVymazatPS: koukám ze tu nikdo nema rad maslovy kremy takže se hlasim jako prvni milovník tezkych a sladkych maslovych kremu :-D
Petra:)
Dekuju, doufam, ze se cupcakes povedly! :)
VymazatAhoj. Dakujem za super tipy na kremy. Popravde vsetky vyzeraju super, ale tapam. Synovi chem na meniny do skolky spravit asi 25-30 cupcakes. Asi cokoladove, pretoze krem chcem zafarbit cukrarskym farbivom na modro (ako kontrast). Prosiiim aky krem zvolit, hlavne aby vydrzal a nezacal sa topit? Asi bude dobre to zdobit skoro rano, vsak? citala som , ze neodporucas robit krem den vopred. A druha otazocka...krem by som chcela ozdobit farebnymi drobnymi cukrikmi...je mozne, ze na kreme pustia farbu? dakujem vopred za cenne rady a prajem ti vsetko dobre:-) Lucia
OdpovědětVymazatAhoj, cokolada pujde na modro barvit tezko, bude to hodne dotmava, doporucovala bych prave spis nejakej svetlejsi. Pokud chces primarne, aby vydrzel a nepovoloval, tak se samozrejme nabizeji ty na bazi masla, muzes zkusit ten pudinkovej vanilkovej, ten neni tak hutnej, ale drzi dobre. Pokud je den predem uz nazdobis, tak je to ok, budou prave rano lepsi na prevoz a vic drzet. Blby je udelat krem vecer a rano teprv zdobit, takto to bude ok :) Pokud chces cukrove zdobeni, tak to naopak je treba, az bude krem trochu zatuhly, potom barvu nepusti :)
VymazatAhoj, můžeš jen poradit jak se dělá ten mascarpone krém, pokud ho chci se šlehačkou místo tvarohu, tak první vyšlehat šlehačku a pak smíchat s mascarpone nebo rovnou nalít do sebe a pak až vyšlehat? a taky, jak moc je ten krém tuhý? kamarádka říkala, že není na léto ale bude to jen na cca 40min převoz tak to by snad mohl zvládnout?:) díky moc za odpověd. Zuzka
OdpovědětVymazatAhoj, mne prijde lepsi pomalu prilivat slehacku k mascarpone a slehat na nizke otacky a postupne zvysovat na nejvyssi. Je to pak podle me tuzsi. Myslim, ze nebude problem, aby to vydrzelo, to mascarpone je dost hutne. Muzes pro jistotu dat ztuzovac, ale ja ho moc nemusim.
Vymazatděkuji moc! jinak super blog, člověk aby kompletní popis krému pohledal :-)
Vymazatskvelé recepty naozaj pomohlo :)
OdpovědětVymazatDiky, to jsem rada! :)
VymazatFakt suprové recepty, nechala jsem se jimi inspirovat.
OdpovědětVymazatChtěla jsem se zeptat, tvarohový krém na muffiny nebo cupcakes, na kolik ks zhruba je jedna dávka? Muffiny mám v průměru cca 6-7cm, díky za info.
Diky! :) Na 12 presne , ale zalezi na bohatosti zdobeni.
VymazatObrovské ďakujem, krásne zhrnuté, výborné recepty, určite vyskúšam! :-)
OdpovědětVymazatJsem rada, ze clanek pomohl! :)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatten NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDOVÝ je hrozně dobrý, sama už jsem ho podle tvého receptu dělala, jen sem měla vždycky problém se zdobením. Nedrží mi tak krásný tvar jako máš tady na obrázku. Mám nechat krém déle chladnout? Nebo mám přidat něco s čím by mi více ztuhl?:( Děkuji za odpověd
Ahoj, to nevim, cim by mohlo byt, mne vzdycky drzi dobre... musi to byt dobre vychlazene, jak pred zdobenim, tak hotove cupcaky.
VymazatAhoj, :) můžu se zeptat jestli se dá úplně vynechat ten vanilkový extrakt ? díky za odpověď :¨)
OdpovědětVymazatAhoj, jasne, muzes, jen to nebude tak dobre :)
VymazatAhoj Veroniko, zkoušela jsem CREAM CHEESE FROSTING v kombinaci s s těstem, které se používá na klasicý CARROT CAKE. Chuť byla vynikající a doporučuju všem. Jelikož jsem neměla doma Philadelphii, tak jsem použila české pomazánkové máslo. Krém byl vynikající (s lehkým slaným podtónem), ale po asi 30min v lednici zřídnul. Je to tím Pomazánkovým máslem anebo se to stane i při zachování původní receptury? Máš zkušenosti se ztužovačem šlehačky? Lze použít? Zdravím, Monika
OdpovědětVymazatAhoj, nikdy jsem to z pomazankoveho masla nezkousela, takze nevim, co to muze udelat, kazdopadne s Philadelphii se mi to nikdy nestalo, tak je dost mozne, ze to bude tim, tak to zkus :) Ztuzovac pouzivam nerada, v podstate jen do tavrohovych kremu, kdyz fakt potrebuju , aby vydrzely jakz takz pekne.
VymazatAhoj , ja som skusala Pumpkin Spice Cupcakes podla Zoelly ( robila video) , lenze cream cheese frosting mi nevysiel, skusala osm ich robit 2krat, vzdy bohuzial ostali bez kremu. V Marks&Spencer som kupila ten ich slavny ICING Sugar a pouzila som aj Philadephiu ( v kelimku) , krem bol aj tak tekuty. https://www.youtube.com/watch?v=cDETqJxuO58 v tomto videu som sa dozvedela ze philadelhia v kelimku je ina, aj ked si myslim ze az taky strasny rozdiel v tom byt nemoze ci?? Tato sranda ma uz stala celkom dost peniazkov, na to ze vsetky moje pokusy isli rovno do kosa , tak uz si chcem byt ista nez to skusim znovu, ta smotana na slahanie naozaj pomoze? a staci ked to vsetko vyslaham dokopy, ci treba nejako ze najprv heru, potom pridat philadephiu ci ako? Dakujem :)
OdpovědětVymazatAhoj, smetanu prilviej postupne a slehej od nejpomalejsich po nejrychlejsi otacky. Mne to vzdycky drzi, tak snad bude i tobe. Do kremu urcite maslo, ne heru, neni chutove dobra a min drzi.
VymazatAhoj, vnukla jsem si do hlavu myšlenku, že bych na návštěvu ke kamarádce dovezla cupcaky. Ale vezla bych je přes 2 hodiny vlakem, tak nevím, zda to je reálný, a i když bych zvolila máslovo-pudinkový nebo nejlepší čokoládový krém, jestli vydrží cestu. Nemáš s tím zkušnost, prosím?
OdpovědětVymazatAhoj, promin, nevsimla jsem si komentare. Ty dve hodiny uz jsou celkem riskantni, ale zase uz neni teplo, tak by to mzna slo. Zalezi, jak moc je to dulezita akce :D
Vymazatahoj, myslíš, že by som mohla použiť na 'najlepší čokoládový' krém aj milka phidalephiu? bojím sa totiž slanej chuti klasickej verzie tohto syra...
OdpovědětVymazatpokročilá hodina a ja už neviem písať :D *philadelphiu
VymazatNIkdy jsem to nezkousela, ale pomery by byly urcite jine, urcite min cukru a cokolady. Neboj se toho, v teto kombinaci to slane vubec neni. :)
Vymazattak som ho skúsila a! bol vynikajúúúciiiii..absolútne top! vyjedla by som ho lyžicou z misy! pomer som upravila na 100g maslo, vanička klasickej Philadelphie, 100g pol na pol 70% a 90% čokoláda + cca 70g cukru a teda..lepší som nikdy nejedla :) taký bol čokoládový, až bol skoro čierny a všetkým to strašne chutilo :)
VymazatSupr, diky za tip ! :)
VymazatAhoj, chci se zeptat, jaká zdobička je použitá na fotce u nejlepšího čokolodávěho krému. Mockrát děkuju za odpověď!
OdpovědětVymazatKristýna
je to ten se sikmymi rezy http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mU_RshCrV6fDE0n3ZBJfzLQ.jpg
VymazatAhoj, úžasné cupcakes, včetně krémů, opravdu i popisy, člověk neví, které si má napoprvé vybrat... Jen bych se chtela zeptat, chystám se dělat brownies cupcakes s krémem z mascarpone. Četla jsem u jiných receptů, že se mascarpone nesmí šlehat, že se jinak zdrcne. Nerada bych to pokazila, tak ti budu vděčná za radu, moc děkuji a odpověď :)
OdpovědětVymazatJo, někdy se to stane i mně - tak je lepší šlehat ve vodní lázni, nebo alespoň v případě zdrcnutí to tak napravit. Jinak tedy opravdu vyšlehat jen smetanu zvlášť a pak pomalu ručně zašlehávat, ale mně to pak přijde takové málo tuhé, tak to většinou risknu a případně pak vyřeším tou vodní lázní.
VymazatTen tvarohový krém jsem dělala u dvakrát - měl sakra úspěch :)
OdpovědětVymazattereza-la-marque.blogspot.cz
Tak supr, to jsem rada!
VymazatSem budu muset odkázat dceru, od vánoc peče, nejčastěji právě cupcakes. Krém dělá nejčastěji s tvarohem nebo máslový s čoko, ale teď dělala tiramisu a shodly jsme se spolu, že by to bylo fajn i jako krém, tak jsem ráda, že mám potvrzno. Tak třeba vám za pár let vyroste konkurence, teď jí je devět.
OdpovědětVymazatTak to je dcera moc sikovna, to ja v 9 jeste neumela vubec nic :) A ty kremy jsou tak variabilni, ze jde skoro vsechno :)
VymazatAhoj, dělala jsem klasický máslový krém, a jak jsem tam přidala extrakt, chutnalo to potom jako vanilka, i po přidání čokolády. A to jsem tam dala jen jednu lžičku místo dvou. Je možné že je něco s extraktem? Mám klasický od Dr. Oetker. Díky :)
OdpovědětVymazatAhoj, Dr.Oetker prave neni extrakt, ale aroma. (Pokud teda nemaji nejaky novy produkt) - pozna se to podle ceny, ten "pravy" stoji malicka lahvicka kolem 100Kc a vic. Ta aromata jsou prave strasne moc intenzivni a takova umela a prehlusi pak vse ostatni.Radsi nepouzivat nic, nez aroma. S extraktem by se toto stat nemelo.
VymazatAhoj,chtela bych se zeptat jestli u toho leskleho cokoladoveho kremu je ten kukuricny cirup moc dulezity,popripade com bych ho mohla nahradit? Dekuju moc za inspiraci. :-)
OdpovědětVymazatAhoj, uprimne receno tady nevim, bez nej jsem o nezkousela. Tak zkus a uvidis :) Podle me se stane to , ze bude akorat o dost mene tuhy.
VymazatMoc děkuju za absolutně skvělý a jednoduchý recept na tvarohový krém! Doporučuji na mrkvových dortech a mufinech s rozinkama!
OdpovědětVymazatvzpominkynasurrey.blogspot.cz
Diky, to mam radost!
VymazatAhoj Veroniko,
OdpovědětVymazatbezva blog, mám to tu ráda.
Pro kamarádku se chystám péct čokoládové cupcakes s kávovým krémem a přemýšlím o té kávě. Co myslíš, dát lžičku dvě kávy (tedy nápoje) a případně konzistenci doladit cukrem? Nechci tam mít zrníčka ani kupovat celou pixlu instantní kávy, když by mi tu pak stála. Na tresti a umělé příchutě nevěřím :-).
Díky za radu. Lucie
Ahoj, uprimne receno, ja vubec nemam rada kavovou prichut v dezertech, takze v tomto neporadim. Projela bych google a urcite nejaky osvedceny recept najdes!
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatAhoj Verunko!
OdpovědětVymazatPotřebuji radu :). V pátek budu péct velký dort na narozeniny (dvojčata mají 30). Rozhodli jsme se, že chceme lehčí krém do dortu s tvarohem a jahodami. Myslíš že bude držet tvarohový krém s pudinkem? Jde mi o to aby ten krém udržel i dvě naplněná patra nad sebou. Každé patro nechám pořádně vychladit, aby ztuhlo, taky mě napadlo dát tvaroh kostkový a ne vaničkový a přidat tam máslo, aby to pěkně ztuhlo. Bojím se že se mi to ale zdrcne :D. Zkušenosti z pečením mám plno, peču dorty a cupcakes, ale toho tvarohového krému se faakt bojím :). Kdyby si se chtěla kouknout insta: AdelStrb :). Děkuju moc za radu! Jsi pro mě vzorem v pečení a přivedla si mě k cupcakes! :) Krásná den přeji
Ahoj, ach jo, ja jsem odpovidala myslim, ale asi se to neodeslalo. :( Doufam, ze to dobre dopadlo. Krem by to urcite udrzel, i bez masla, ten pudink to ztuzi. Tak snad to vyslo!
VymazatAhoj, nakonec jsem dala plátkovou želatinu a ta to krásně udržela :), dostala jsem tip od kuchaře od nás z restauračky ;). Ale děkuji :)
VymazatAhoj, moc děkuji za skvělé recepty na krémy :)
OdpovědětVymazatBudu dělat na oslavu čokoládové cupcakes s krémem cheese frosting a potřebovala bych poradit jestli použít smetanu ke šlehání cca 30 % tuku nebo šlehačku 40% tuku. Jde mi o to aby se to dobře vyšlehalo. Poslední dobou mám se smetanou špatnou zkušenost že se mi několikrát nevyšlehala. Případně jestli máš nějakou osvědčenou značku smetany. Dle postupu se tedy vyšlehá sýr s cukrem a pak se pomalu přilévá smetana a šlehá na vysoké otáčky. Moc díky za odpověď. Pája
Cim tucnejsi tim lepsi, ale i ta 30ka se da v nouzi. Ja pouzivam tu modrobilou :) Napred se sleha pomalu a pak se zrychluje.
VymazatAhoj, půjde dát na "Nejlepší čokoládový" falešný marcipán nebo fondán bez toho aniž by se hmota roztekla?:)
OdpovědětVymazatAhoj, melo by to jit, ale nemuze to byt moc do vysky nazdobene, spis jen natrene.
VymazatAhoj, můžu poprosit o radu? Máslový krém mám skoto tekutý, není vůbec nadýchaný a nedrží .. :-( děkuji za radu!
OdpovědětVymazatTo se mi nezdá, krémy s máslem by měly vždy držet nejvíc. Jedině vylšhat znovu nad párou a dát zchladit.
VymazatNakonec vyhrál krém z Philadelphie, a když už ty prachy za Philadelphii, tak proč ne ty prachy za 90% čokoládu od Lindtu :D Výsledek famózní! Vanička sýru + 80 g másla + 80 g čokyny + 80 g cukru. Děkuji za inspiraci a ať se daří!
OdpovědětVymazatEdita
Super, jsem ráda, že se zadařilo a chuntalo!
VymazatHezký den, chci se zeptat, zda ten pudinkovy je možno obarvit.
OdpovědětVymazatDěkuji
Dobrý den, určitě, není problém.
VymazatAhoj, chci se zeptat ohledne toho karameloveho kremu, kolik ma mit ta jedna vanicka mascarpone 250g nebo 500g, dekujk za odpoved :)
OdpovědětVymazat250 g
VymazatAhoj, zkoušela jsem nejlepší čokoládový krém, protože potrebuju, aby držel i mimo lednici a tys zmínila, ze tento je OK... Po půl hodině byl strašně moc měkký (až moc, ale z lednice je dobrý) nevíš proč? Díky
OdpovědětVymazatZáleží, jak moc velké je teplo, pokud je to na přímém slunci, tak samozřejmě taje rychleji, ale jinak ten co já mám na fotce je někdy na podzim, ale v pkojové tpelotě asi 3 hodiny.
VymazatDěkuji, děkuji, děkuji...:D konečně mám nějakou inspiraci :) udělala jsem tvarohový krém + jsem dala jeden ochucený řecky bio jogurt a všichni mlaskali :)
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda! S jogurtem to muselo být super :)
VymazatMoc děkuju za recepty! Dneska jsem vyzkoušela odlehčený pudinkový krém a je vynikající :) Ukládám si článek do oblíbených, abych při příštím pečení mohla vyzkoušet zase jiný krém :)
OdpovědětVymazatJá děkuji za komentář a jem ráda, že se povedlo!
VymazatAhoj, já nevím proč, ale mě žádný krém prostě neztuhne! Vždy se mi to jen tak rozteče po cupcaku..a pokaždé se řídím přesně podle pokynů :D
OdpovědětVymazatTak to je fakt zvláštní :D Leda zkusit jiné značky jednotlivých ingrediencí? Ty , kde je máslo by měly být fakt pevné samy o sobě. A ty s tvarohem nebo mascarponě můžou být vždy i se ztužovačem.
VymazatMůžu se zeptat, tvaroh v obalu je myšleno jako tvrdý tvaroh? takový ten drolivý? nikoliv ve vaničce? moc děkuju
OdpovědětVymazatNene, ještě ten třetí. Jsou to takové jakoby kostky v obalu. Něco mezi vaničkovým a tvrdým.
VymazatZdravím,
OdpovědětVymazatchystám se péct vanilkové cupcakes, ale nemůžu se rozhodnout, jaký krém použít - tvarohový nebo máslový... Rozhodla jsem se, že vyzkouším oba. Chtěla bych se tě zeptat, jaké množství surovin na tvarohový krém by bylo na 6 cupcakes a jaké množství surovin na máslový krém na 6 cupcakes ? Popřípadě jaký by si mi doporučila ? :-)
Moc děkuji za odpověď,
Michaela
Ahoj, v úvodu je napsán, že všechny krémy jsou na 12 cupcakes, pokud není uvdeno jinak. U máslového čokoládového je napsáno na 16, takže u tvarohového půlku surovin, u máslového o něco míň než půlku. Ale dá se zamrazit. Já bych určitě doporučila jiný než máslový, protože je sama nemám moc ráda, ale zase dlouho drží a hezky vypadají. Do tvarohového doporučuju přidat ztužovač, pokud to není jen tak na doma.
VymazatDobře,děkuji moc za radu :-) Mimochodem, máš krásný blog se skvělými recepty ! :-)
OdpovědětVymazatMichaela
Dekuju! :)
VymazatAhoj Veroniko, objevila jsem tento skvělý přehled a díky za něj! Konečně v tm mám jako začátečník jasno.
OdpovědětVymazatZajímala by mě ještě jedna věc - který krém považuješ z této série za "nejzdravější"?
Já bych řekla tvarohový (ale nevím, ta smetana :))
nebo pudinkový (ale nevím, to máslo :) )
tak možná ten poslední - tvarohový krém s pudinkem? (ten, co píšeš, e chutná jako pribináček?)
Měj se, Liby
Ahoj Liby, jako nejzdravejsi bych udelala ciste jen tvaroh, ktery muzes dosladit klidne medem a dala bych do nej zelatinu nebo agar agar, at to hezky drzi.
VymazatAhoj,/ náhodou som natrafila na tento úžasný blog ! mohla by som tiež poprosiť o tu PDF knižku? irka@netkosice.sk / Pekne ďakujem
OdpovědětVymazatprosim, napiste mi na mail zghettablog@gmail.com , jinak na to zapoemnu. Mam to v jinem pocitaci.
VymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatstránky vypadají perfektně a zkoušela jsem poprvé podle vás čokoládový cupcake s tím krémem slaný karamel a chtěla jsem se zeptat jak velký kelímek mascarpone se má použít? Nevím jestli jsem nedala nějaký větší kelímek protože jsem krém měla hodně tekutý a nedržel tvar (tak jsem nakonec ušlehala ještě jednu dávku másla s cukrem a přidala k tomu ten předchozí (bez mála) všechen a už to bylo lepší). Můžu poprosit o info jak velký kelímek tedy prosím má být?
Dobrý den, já používám ten standardní, což je 200 nebo 250 gramů, teď nevím přesně, ale každopádně ten menší. To mě mrzí, že to nešlo, je potřeba aby se pracovalo se studenýma ingrediencema, pak by to neměl být problém. Když tak chladit i mezi tím.
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatmoc prosím o radu. Potřebovala bych nějaký (bílý:-)) krém na dort, který by dobře držel vydržel v pohodě dva dny. Mám ozkoušený mascarpone se šlehačkou, který je skvělý ale do druhého dne v ledničce "popraská". Dort je pro miniholčičku, takže nechci dělat krém, kde bude hodně másla.
Díky moc
Ahoj, dala bych asi 1:1 mascarpone a tvaroh, to by mělo vydržet. Případně krémy, kam se přidává čokoláda - ta to hodně zpevní.
VymazatAhoj, díky moc za recept! Moc se mi líbí ten tvarohový s pudinkem, ale zarazila mne ta citronová kůra :) Můžu se zeptat, plní tam ta citronová kůra nějakou speciální funkci (kromě toho, že to pak chutná třeba citronově)? Jde mi o to, že pokud vynechám citronovou kuru, tak stane se něco? (Mně totiž moc nechutná...:) Díky a pečení zdar!! Janča
OdpovědětVymazatAhoj! Nemusíš ji tam vůbec dávat, ono je to takově pěkně aromatické, dává to tomu krému trochu kyselosti :) Ale jestli nechutná, tak nedávej :)
VymazatAhoj, najdu nějaký krém který dobře drží s příchutí mandlí a na světlém testě???
OdpovědětVymazatZdravím,
OdpovědětVymazatchtěla bych se zeptat, když potřebuju, aby mi krém nějakou chvíli vydržel, mám přidat ztužovač ? Pokud ano, jaké množství a jaký ? Nikdy jsem se ztužovačem nedělala, takže nemám zkušenosti.. :-( Ta internetu jsem našla nějaký želatinový od Dr. Oetkera, tak je to ten ?
Děkuji moc za odpověď,
Michaela
Ahoj, moc díky za inspiraci!
OdpovědětVymazatChtěla bych se zeptat (vím, že už to tu párkrát je, ale radši se ujistit..) - Který z krémů nejlépe drží?
Budu chystat cupcakes na svatbu - potřebuji jeden den nazdobit a druhý den podávat (tam to bude volně k dispozici (tzn. ne v lednici).
Které krémy mi vydrží a nepotečou? (asi klasika máslový, ale ten je na mě moc hutný..)
Děkuji za odpověď.
Petra
S nechalzeným cupcakem v létě, kde nebude máslo, je to prostě těžký, jinak, než se ztužovačem to držet nebude, ale když už, tak nejvíce drží mascarpone s čokoládou asi..
VymazatMáte někdo radu, čím nahradit máslo, když mám intoleranci laktózy? Zkoušeli jste někdo?
OdpovědětVymazatto se priznam ze vubec nevim, jak na bezlaktozove kremy..
VymazatAhoj, zkoušela jsem tvraohový krém na cupcakes, přidala jsem ztužovač a stejně mi tekl, druhý den měl dokonce konzistenci jogurtu a nepřipadalo v úvahu ho použít. Nechápu, čím to mohlo být. Chuťově je ale výborný, nemáš tedy nápad, jakou jinou alternativu vyzkoušet? (u nás se máslové krémy nejí) Díky.
OdpovědětVymazatja fakt nevím, cim to je, ted jsem nedavno opet delala tvarohovy krem a drzel uplne bez mu,problemu a slo s nim hezky zdobit. Fotka je tady: https://www.instagram.com/p/BXikakhjRKC/?taken-by=iamveronicus Byl to jen tvaroh z papíru, cukr a troška smetany. Ale tutovvka je mascarpone, nebo philadelphia, to proste musi drzet :D
Vymazat