Srdíčkové formičky, které jsem si pořídila v Tchibu, jsou přesně jedna z těch věcí do kuchyně, které objektivně vůbec nepotřebujete, ale subjektivně je prostě musíte mít. V nabídce byly samozřejmě tématicky na Valentýna. Nabyla jsem dojmu, že v současné době je hodně trendy Valentýn nesnášet, myslet si, že je to trapnej americkej svátek a hlavně se milovat 365 dní v roce. Já si myslím, že je tenhle svátek super zejména proto, že restaurace pořádají degustační menu, kde je i brambora ve tvaru srdce a to si prostě doma jen tak neuděláte. No a taky potom proto, že máte důvod využít ty srdíčkové formičky.
RED VELVET Cake
(175°/ 35 minut/ 1 srdce)
125g prosáté hladké mouky
1 lžíce kakaa
125g prosáté hladké mouky
1 lžíce kakaa
půl lžičky prášku do pečiva
půl lžičky soli
57 g másla pokojové teploty
150 g cukru krupice
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
120 ml podmáslí
červené potravinářské barvivo (tekuté, nebo v prášku)
1 lžička octa
1/2 lžičky jedlé sodyPOSTUP:
1.Troubu předehřejte na 175 stupňů a nachystejte si dvě srdíčkové formičky, které vymažte máslem a vysypte moukou.
2. Smíchejte v míse mouku (Opravdu prosátou mouku. Takže ji napřed prosejte a pak až odvažte.), kypřící prášek, sůl a kakao.
3. V kuchyňském robotu vymíchejte změklé máslo do pěny (2 minuty), přidejte cukr a šlehejte další 2 minuty. Přidejte vejce a vanilkový extrakt tak, aby se vše hezky smíchalo.
4 Smíchejte podmáslí s červeným barvivem. Dejte ho tolik, abyste byli spokojeni s barvou. Z vlastní zkušenosti radím spíš víc než míň, pečením se totiž barva ještě trochu změní.
5.Robota zapněte na nízké otáčky a přidejte napřed polovinu směsi mouky a dalších sypkých surovin, pak podmáslí s barvivem a nakonec zbytek mouky.
6. Tak a teď bude ta rychlovka – smíchejte ocet s jedlou sodou, trochu to zasyčí a rychle zapracujte do těsta a hned rozdělujte do připravených formiček.
7. Pečte okolo 35 minut, zkontrolujte špejlovým trikem.
TVAROHOVÝ KRÉM:
Vyšlehejte dohladka tvaroh, přidejte extrakt a postupně přisypávejte prosátý cukr. (To prosívání neflákejte). Pokud se vám bude krém zdát málo sladký, přisypte ještě cukr. Původně jsem krém ještě nastavovala smetanou ke šlehání, ale i bez ní drží dobře a vynikne tak více chuť tvarohu. Jestli chcete, tak ale přišlehejte nakonec ještě půl kelímku smetany.
Tak a teď ta nejdůležitější část, zdobení!
Obě malá srdíčka jsem jednou prořízla a promazala tvarohovým krémem. Chtěla jsem, aby každé bylo jiné, takže první jsem krémem natřela celé, ze všech stran, seřízla vrchní část, tak aby bylo srdíčko rovné a seříznutý kousek nadrolila a posypala jím dort.
Red Velvet Cake |
Na druhé jsem udělala čokoládovou polevu rozpuštěním hořké čokolády ve smetaně.U tohoto typu zdobení musíte dávat pozor, ať dortíky nenaplníte příliš a nesmíchá se vám pak tvaroh s čokoládovou polevou.
Nakonec přišlo na řadu cukrářské zdobení - moje oblíbená srdíčka, aby jich náhodou nebylo málo :)
Valentýnský Red Velvet Cake |
Red Velvet Cake |
Red Velvet Cake s čokoládovou polevou |
Red Velvet Cake zkrátka vypadá velmi efektně, pokud trefíte správný odstín červené, je nádherně zářivý a v kontrastu s bílým krémem je to zkrátka hyperluxusní záležitost!
Tipy:
- Pokud chcete dělat klasický dort, zdvojnásobte množství surovin. (Doba pečení je podobná, kolem 30 minut)
- Srdíčko samozřejmě můžete vyříznout i z klasického kulatého dortu, stačí si na papír nakreslit šablonu.
- Lépe se korpusy prořezávají studené. Takže klidně dort upečte den předem, dejte přes noc do ledničky a rozřízněte až ráno. Nebo ho dejte chladit alespoň na hodinu.
- Pokud by se stalo, že vám dort příliš nakyne a přeteče, tak je to zřejmě proto, že jste dali více sody a octa. Sody (i prášku de pečiva) dejte skutečně jen půl lžičky což odpovídá tak 1,5 gramu, takže opravdu jen trošičku.
- Nejlepší barvivo je podle mě gelové od Wiltonu, seženete třeba zde
jsou krásný :) sestra jednou pekla red vevet cupcakes, ale byly hodně tmavě červený, spíš až černý :D
OdpovědětVymazatjá mám Valentna ráda, protože dostávám čokoládky :D ( jo, měla bych ráda i Velikonoce,1.Máj nebo cokoliv dalšího, kdyby to bylo spojeno s čokoládou :D )
No, ono je to s tou barvou takový ošemetný, protože to pečení ji fakt dost změní, takže to chce si párkrát zkusit a pak si zapamatovat kolik barviva je teda ideál :)
VymazatDost dobrý! Nevím, jaký bych si měla dát dřív. Takže asi oba a najednou.
OdpovědětVymazatJá osobně nejsem ani odpůrce, ani Valentýnskej těšivec, ale je docela příjemný od někoho "neslyšet" jen hejty na Valentýna a prosazovat první máj a blabla.
A hlavně je super najít na všem to dobrý, a to zejména použití srdíčkovejch formiček a využití právě nabídek restaurací, který se můžou přetrhnout, aby se předvedly v největší parádě!:)
No oni vlastne chutnaj uplne stejne, tak je to jedno :D
VymazatA Valentyna beru uplne stejne jako ty :) A diky moc!
Máš pravdu, že je teď strašně cool nesnášet Valentýna! Stejně myslím, že je to jen na oko a vsichni ho doma slaví natajnačku! :D
OdpovědětVymazatNa dortíky si ještě se svým kuchařským umem netroufnu :(
Beztak, pokrytci! :D Neboj, na to neni potreba zadnej velkej um, ja taky nejsem kdovijakej expert a celkem se mi povedly! :)
Vymazatjá mám z tebe chutě. :/ :D Mňam, mňam.. Moc hezky si to nazdobila a jde vidět, že už jsi velvetský mistr, protože jsou takový nadýchaný. :D Hodně mi to připomíná Pinčer Kučeravyj co jsem pekla, ten byl taky podobný, takový lehký a nadýchaný :))
OdpovědětVymazatDíky, mistr ještě nejsem, ale už jsem nějaký věci docela vychytala :)
VymazatNo vidíš to, to je pravda, nad tím jsem zase "áchala" u tebe já :)
Hello!
OdpovědětVymazatAfter visiting your blog, I invite you to join us in the "International Directory Blogspot".
"International Directory Blogspot" It's 165 Countries and 8790 Websites !
Missing yours join us
If you join us and follow our blog, you will have many more visitors.
It's very simple, you just have to follow our blog, enter your Country and your blog url in a comment, and you will be automatically integrate into the Country list.
We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world and to share different passions, fashion, paintings, art works, photos, poems.
So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
I think this community could also interest you.
We ask you to follow the blog "Directory" because it will give you twice as many possibilities of visits to your blog!
Thank you for your understanding.
Please follow our blog, it will be very appreciate.
I wish you a great day, with the hope that you will follow our blog "Directory".
After your approval to join us, you will receive your badge
We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
Regards
Chris
I follow your blog, I hope it will please you
To find out more about us, click on the link below:
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
On the right side you will find green tint, the Netherlands, you click it and you will find a list of blogs,
perhaps your friends and also your own. We only ask you to follow our blog
Thanks
to je nádhera :)
OdpovědětVymazatdiky kamco :)
VymazatNo ten vypadá fantasticky! A jak výborně musí chutnat. :)
OdpovědětVymazathttp://miraculousstyle.blogspot.com
Díky, chutná skvěle :)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatkolik tvarohu 1 nebo 2 vaničky...?..:-)
OdpovědětVymazatAhoj, recept je na jeden dortik a tvarohy radsi dva, troska mozna zbude :)
VymazatVypadá to parádně!!! <3 Můžu se jen zeptat, jestli jsi používala přímo christmas red? Já ho mám a zatim jsem ho dávala jen do krému a byla jsem hrozně zklamaná, protože byl růžovej, ať jsem se snažila sebevíc. Je možný, že ztmavne až po pečení?
OdpovědětVymazatAhoj, jojo christmas red a prislo mi to v pohode. Ale jestli ti nevyhovuje, tak muzes zkusit cervenou od Sugarflair.
VymazatKazdopadne pecenim ta brava vazne trochu ztmavne
Ahoj, už se někomu podařilo sehnat takové kakao, aby se nemuselo přidávat barvivo?
OdpovědětVymazatMuzu se zeptat kolik tvarohu a cukru na krem? Neni to tu napsane :) diky ;)
OdpovědětVymazatTvaroh by mel stacit jedna vanicka, nebo jeden v obalu, podle toho jak tlustou vrstvu kremu a povrchu chces. A cukru cca 50 az 70 gramu, spise podle chuti. :)
Vymazatmôžem sa spýtať na približný rozmer formy?
OdpovědětVymazatĎakujem
Ahoj, na delku je to asi 10 cm, na vysku cca 4.
VymazatNaprosto úžasné recepty! Chtěla jsem se zeptat, jaké bych měla koupit barvivo? Jestli máš nějakou ověřenou značku? Popřípadě odkud třeba objednáváš? Mockrát díky za pomoc :)
OdpovědětVymazatDekuju :) Ja pouzivam gelovou barvu Christmas Red od Wiltonu :) Bud si vozim z Anglie, nebo se da koupit u Fialy a na curkarskych eshopech.
VymazatMám podstatný dotaz :). Red Velvet se mi od tebe vždy povede a je vynikající. Budu ho tudíž péct znova, teď jako narozeninový dort, který ale chci ozdobit do designu robotu (tenké linky atp.). Bude i tak pudikový krém držet nebo mám dát na máslovou jistotu? Děkuji!
OdpovědětVymazatJezis, omlouvam se ze prehlednuti komentare. Odpoved uz je asi k nicemu, ale treba prospeje nekomu jinemu. Temke linky u pudinkoveho kremu bych uplne nedporocuvoala, radsi maslo.
VymazatAhojky, chtela bych te poprosit o pomoc. Chtela bych jej upect tchanovi k narozeninam, ale mam kulatou formu s prumerem necelych 23cm a na vysku 6 cm. Jak mam rozpocitat recept na takto velkou formu? Dekuji za odpoved :-)
OdpovědětVymazatAhoj, mel by to byt presne dvojnasobek :)
Vymazat