Protože se čokoládové cupcaky staly blesku rychle nejčtenějším
článkem na blogu, a to s velkým náskokem
, nebudu vás dlouho napínat a ukážu
vám další typ těchto super party dortíků. Originální název jsem se tentokrát ani nesnažila překládat,
protože "Cupcaky Červený samet" mi spíš evokují nějakou erotickou pomůcku, než malý dortík. Základním rysem red velvet cupcaků je, že mají sytě červenou barvu. Kdo by to byl tušil. Říká se, že ta vznikne pouhou reakcí kakaového
prášku a jedlé sody, ale nikdo tomu moc nevěří.
Té pravé červené můžete docílit buď přírodní cestou, tedy
třeba červenou řepou, a nebo éčkovou cestou – díky potravinářským barvivům. Ač by se mohlo zdát, že barevný rozdíl je to
jediné, co red velvet od čokoládových cupcaků odlišuje, opak je pravdou. Tento
typ má úplně jiný postup a vyžaduje především rychlost v závěrečné fázi,
kdy se aktivuje soda, která nám cupcaky pěkně zvětší.
Red velvet cupcakes se obvykle dělají s krémem ze
smetanového sýru, tedy takového, jaký se používá na cheesecake. Můžete ale použít třeba i klasický český tvaroh nebo jakýkoliv jiný krém.
Právě pro svou kombinaci barev se v Americe dělají tyhle dortíky zejména na Vánoce a u kolegů Kanaďanů se s nimi setkáte hlavně na Canada Day.
Právě pro svou kombinaci barev se v Americe dělají tyhle dortíky zejména na Vánoce a u kolegů Kanaďanů se s nimi setkáte hlavně na Canada Day.
U nás se s nimi nestekáte asi vůbec, takže si je budete muset udělat sami. Recept je z Joy of baking a vyjde na 12 cupcaků.
Já jsem omylem dala dvakrát tolik mléka a říkala si, že to těsto vypadá nějak divně tekutě.
Tak jsem musela přidat všeho dvakrát víc a měla jich 24. A snědly se všechny.
RED VELVET CUPCAKES
Těsto:
125g prosáté hladké mouky
1 lžíce kakaa
1 lžíce kakaa
půl lžičky prášku do pečiva
půl lžičky soli
57 g másla pokojové teploty
150 g cukru krupice
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
120 ml podmáslí
červené potravinářské barvivo (tekuté, nebo v prášku, nejlepší je ovšem gelové od Wiltonu)
1 lžička octa
1/2 lžičky jedlé sody
Cream cheese krém:
250 g krémového sýra typu Philadelphia
lžička vanilkového extraktu
60 gramů prosátého cukru moučka
160 ml smetany ke šlehání
Postup:
1.Troubu předehřejte na 175 stupňů a nachystejte si
12 košíčků na muffiny. (Používám silikonové, nebo silikonové+papírové. Pokud máte jen ty papírové, dejte 2-3 košíčky do sebe.)
2. Smíchejte
v míse mouku (Opravdu prosátou mouku. Takže ji napřed prosejte a pak až odvažte.), kypřící prášek, sůl a kakao.
3. V kuchyňském
robotu vymíchejte změklé máslo do pěny (2 minuty), přidejte cukr a šlehejte
další 2 minuty. Přidejte vejce a vanilkový extrakt tak, aby se vše hezky
smíchalo.
4 Smíchejte
podmáslí s červeným barvivem. Dejte ho tolik, abyste byli spokojeni s barvou.
Z vlastní zkušenosti radím spíš víc než míň, pečením se totiž barva ještě
trochu změní.
5.Robota
zapněte na nízké otáčky a střídavě přidávejte napřed směs mouky a dalších
sypkých surovin a podmáslí s barvivem tak, abyste končili moukou.
6. Tak
a teď bude ta rychlovka – smíchejte ocet s jedlou sodou, trochu to zasyčí
a rychle zapracujte do těsta a hned rozdělujte do připravených košíčků.
7. Pečte okolo 20 minut, zkontrolujte špejlovým
trikem, déle jak 23 minut by se péct neměly.
Krém:
Vyšleháme všechno dohromady, smetanu přidáváme postupně až na konec. S cukrem můžete opatrně, přisladit do jde vždycky!
A teď už jen vzhůru na zdobení :) Můžete použít buď jen cukrové zdobení, kterého je všude plno, nebo třeba čerstvou jahodu.
Tyto cupcaky jsou opravdu výborné, mají lehoučkou strukturu s mírným nádechem kakaové příchutě. Skvěle to
doplňuje právě bílý hladký krém. A v neposlední
řadě tyhle cupcaky skvěle vypadají :)
Tipy:
- Pokud nemáte podmáslí, smíchejte místo toho 120 ml mléka a 2 lžičky octa nebo citronové šťávy. To ale udělejte hned na začátku, směs musí 10-15 minut stát.
- Tento krém samozřejmě můžete použít i na další cupcaky.
- Doporučuju spíše tekuté, než práškové potravinářské barvivo. To se ale hůře shání, mají ho spíše ve specializovaných obchodech. Nejlepší vůbec je gelové barvivo od Wiltonu, k sehnání v cukrářských potřebách, nebo na internetu. Stačí ho jen kapka a vydrží dlouho.
Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní? Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.
věřila bys, že já ještě jediné cupcakes nejedla? :D
OdpovědětVymazatale ráda na ně koukám, jsou tak roztomilé!
No tomu bych klidne verila a myslim, ze urcite nejses jedina! :) U nas to zatim moc nefrci :)
VymazatSo cute, I love red velvet cupcakes, I love all cupcakes! Realy cute with the little hearts on the top! perfect for the holiday!
OdpovědětVymazatThank you very much! I have started to love them myslef, although they are not very common in the czech republic! I really like this heart decorating, probably my favourite :) Btw, how did you find my blog :O ?
VymazatKdyž ještě dávali ty Úžasné dorty nebo jak se to jmenovalo, většinou si ho ti, co objednávali dort, vybrali :)):D
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle, hned otisknout do Gurmetu nebo Apetitu! :D
Díky Denčo, ale k tomu, aby to šlo do časopisu, mám ještě opravdu trošku daleko :D Každopdádně to těsto je super a dá se právě použít i jako normál velký dort a tím krémem ho promazávat :)
VymazatDobrý den, ráda bych se zeptala, jak přesně jste upravila těsto na dort? To jste zdvojnásobila množství těsta, které jste nalila do formy a následně rozřezala na plátky? Také bych chtěla toto těsto využít na plnohodnotný dort. :) Děkuji za informace. ;)
VymazatPresne, jak rikate. Dvojnasobek testa je vhodny do formy 23 cm, nepece se ale primo dvojnasobek cupcakes, je potreba to hlidat a zkusit spejli. A pak nechat poradne vychladnout a proriznout :)
Vymazatsamé dobré veci :)) mňamka a pozývam ťa na giveaway http://fashion-paradis.blogspot.sk/2012/11/giveaway.html
OdpovědětVymazatAhoj, práve som našla tvoj blog a hneď som sa do všetkého začítala (to mi tak treba, čítať recepty na také dobroty o polnoci... :D hneď som si tu našla pár favoritov, ktorých musím vyskúšať, veľmi sa mi páči (vyhovuje mi? to je asi to isté) aj tvoj štýl písania, takže sa budem pravidelne vracať... (tak pekne často peč :))) (a teraz idem zatvoriť obrázok s fake dvojfarebným cheesecakeom, lebo ho budem musieť ísť hneď upiecť... :D
OdpovědětVymazatBasha
Jéé, tak to mám radost! Já budu jedině ráda, když něco upečeš (a pak mi nejlépe dáš hned vědět, jestli se to dalo, nebo jestli to byl hnus :D)
VymazatNeboj, já samozřejmě nemám o půl jedný ráno na práci taky nic lepšího, než číst recepty :D
Moc díky za komplimenty a neboj se, péct já budu až se budou hory zelenat!(Nejsem si jistá, jestli je to vhodné použití tohoto rčení,ale dost jsem ho někdy chtěla použít :D)
Ách, prosím tě, vlož pár kousků do velkééé krabice a pošli mi ji poštou k odpolední kávě...vždyť tomu se nedá odolat ;-)
OdpovědětVymazatVivi ♥
Ja bych i poslala, ale nevim, jestli by se tomu nedalo odolat i po zasahu Ceske posty :D
VymazatDiky :)
Wow, vypadají krásně, hned bych se zakousla :-)
OdpovědětVymazatVelká Vánoční Giveaway
Diky :)
VymazatWau... Jsi hrozne sikovna! Chtela bych byt tvym hostem :-)
OdpovědětVymazatDíky moc, ale vážně to není žádná věda :)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatchtěla jsem se zeptat do jakých forem ty cupcake dáváte???
Já jsem je totiž dala do papírových košíčků a všechny se mi roztekly :(
ale jinak jsou moc dobrý :)
Pavla
Ahoj, davam je do klasickych silikonovych forem na muffiny, papirove kosicky prave vubec nepouzivam. Zkuste priste dat do sebe dva az tri kosicky, potom to snad nevytece. A roztekly myslite, ze nenabehly? Tam je dulezite aby se daly pect po tom poslednim kroku hodne rychle. Ale hlavne ze chutnaly :)
VymazatNo naběhly mi pěkně možná až moc :) proto totiž vytekly. Ty papírové košíčky jsou hodně slabé a jak to těsto nabíhalo tak to ten košíček nevydržel a na jedné straně to těsto vytékalo ven. Takže mi z toho vznikly takové placky a na ze spodu byl nalepený košíček. Ale v pátek jsem si koupila v Lidlu ty silikonové formy :) měli je v akci 12ks za 100kč tak se těším že to vyzkouším znovu...
VymazatJinak moc chválím blog!!!!!
Aha, tak snad to ted s novyma formickama bude lepsi! 12 ks za stovku je super cena, to abych si zasla pro dalsi set! :D
VymazatDíky moc, jsem ráda, ze se blog libi :)
Tak už jsem na to přišla, čím to může být! Nedala jste náhodou moc sody a octa? Musí toho být opravdu jen půl lžičky, pak by tolik vyskočit neměly :)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatsušenky podle tvého receptu už jsem napekla (celá rodina se olizovala až za ušima! :D) a teď bych ráda stvořila tyhle cupcaky pro kamarádku k narozeninám, ale mám v plánu namíchat víc barev, nejenom červenou. Jenže tak trochu přemýšlím, jak to v tom případě udělat, když se barvivo promíchává v podmáslí... takže prosím o radu :). Myslíš, že by fungovalo, kdybych přísady rozdělila na tolik dílů, kolik chci barev (př. čtyři) a pak prostě jen vyrobila čtyři těsta o menším objemu? Nebo to tam bude díky té sodě a octu jinak? :)
Ahoj, mám radost, že se sušenky povedly, kdybys měla i fotku, tak mi ji pošli na email :)
VymazatPokud chceš dělat vícebarevné cupcaky, tak doporučuju nedělat red velvet těsto, ale to na čokoládové. (Tady: http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/cokoladove-cupcaky.html). S tou sodou by to byl právě asi problém, protože rozdělit půl lžičky na několikrát by mohlo dopadnout špatně, některé by pak třeba přetekly a některé nenaběhly. Kdyžtak jedině mě napadá udělat jen dvě barvy a dělat cupcaky ze dvou dávek a každou obarvit zvlášť.
Na čokoládové už jsem taky koukala, ale tam mě pro změnu mate to kakao. neobarví právě těsto až příliš, že už s tím barvivo nic neudělá? Nebo se tedy musí místo kakaa dát barvivo? Omlouvám se, pokud nějak otravuju, ale vážně by mě na to zajímala odpověď. :)
VymazatFotku sušenek mám (trochu se splácly), přetáhnu z foťáku do počítače a pošlu. :)
Obarvit jde jakékoliv těsto, akorát toho holt bude muset být víc... nicméně jsem to sama nikdy nezkoušela, já s barvivem pracuji minimálně, vlastně jen u red velvet těsta, takže nevím, jak moc to může ovlivnit chuť, pokud se ho dá hodně. Každopádně bych kakao neubírala, změnilo by to konzistenci.
VymazatSamozřejmě že neotravuješ! Já jsem ráda, když jsou v komentářích dotazy, který jsou případně k něčemu i ostatním, takže není problém a pokud budu vědět, ráda poradím :)
Na fotku se těším a kdyžtak koukni na aktuální článek, protože za ni můžeš i vyhrát! :)
Ještě mě napadá.... co neobarvovat těsto ale krém :)? Pak by to bylo jednoduché, základ by byl pro všechny červený (nebo hnědý, podle toho, do jakých by ses nakonec pustila). A ten krém potom nabarvit různými barvami?
Jé, ten nápad s obarvením krému je skvělý! :) Asi to bude nejjednodušší, vzít ten tvarohový krém, nabarvit už pak určitě půjde... Moc děkuju! :)
VymazatJa si prave taky rikam, ze to asi bude nejlepsi reseni :) A neni zac, jsem rada, ze sme neco vymyslely, pak se budu tesit na vysledek :)
Vymazatahojky,
OdpovědětVymazatdneska jsem zkoušela tento recept a zatím jak koukám do trouby, tak vypadají nádherně, krásně se zvedly :) Jsem z toho nadšená :) doufám, že chuťově bude stejn+ úžasný jako na pohled :) akorát kutím jaký krém mám udělat.. :/ nemám ráda tvaroh a stejně ho ani nemám :)
Ahoj, tak budu drzet palce, at se povedou! Dalsi kremy jsou tady: http://zghettablog.blogspot.cz/2013/06/kremy-na-cupcakes.html . Tak se treba inspirujes :)
VymazatVčera jsem se už koukala.. klaním se k máslovému, ale nevím jakou příchuť :)
VymazatAhoj.. :) Máš u mě obrovský obdiv!!!! Strašně se mi líbí tvoje recepty! Opravdu si vše vymýšlíš sama? :-) Jen tak dál takových, jako ty je tu málo :))
OdpovědětVymazatAhoj, diky moc, ale recepty vsechny samozrejme nevymyslim, takove ty zakladni veci jsou vzdy odnekud prevzate, treba tady ito mas i ve stitku, ze je to Joy of baking :)
VymazatA diky za pochvali :)
Ahoj,
OdpovědětVymazatFantastický blog... Chtěla jsem se zeptat, kterou červenou od Wiltona používáš? Vím, že jich má několik (christmas red, apod.) a popravdě vyzkoušela jsem jich pár a vždy jsem neměla pocit, že by to byla ta pravá červená, kterou bych si přála (jen jestli nejsem na tu červenou moc náročná :)). Red velvet je můj nejoblíbenější dort i ve formě cupcakes...
Děkuji. Veronika
Ahoj Veroniko, moc dekuju :)
VymazatPouzivam christmas red a jsem s barvou spokojena, i kdyz hodne zalezi na davkovani, kdyz ji dam malo, je ruzova a kdyz moc, tak zase do hneda :D Takze to chce vychytat a pak je skvela :)
Ahoj, snad si to jeste prectes, dnes jsem pouzila jine cervene barvivo nez wilton a vzpomnela jsem si na tebe, protoze je supr :) Je to Sugarflair Red extra, vypada to takto http://images.cake-stuff.com/images/products/zoom/1367399296-26316200.jpg a myslim, ze je sytejsi nez christmas red od wiltonu, tak vyzkousej! :)
VymazatZdravím a přidávám svoji zkušenost. . Nejdříve jsem chtěla nadávat, že na 12 košíčků to nevystačí (plnila jsem do 3/4 a vystacilo mi to na 10 košíčků) ale teď koukám, že hrozně vyběhly.. takže by stačilo košíčky naplnit jen do půlky... jinak máš moc hezkej blog a super recepty. Dělala jsem ještě kokosový koláč, ale ten se mi bohužel taky nepovedl - korpus jsem přepekla a byl jak sušenka. .. Mě to ale neodradí a budu zkoušet kuchtit dál ;) anna
OdpovědětVymazatJojo, cupcakes obvykle vybehnou dost vsecky. Dekuju moc, vsechny recepty je holt treba prizpusobit vlastni troube, coz se nekdy tezko odhaduje :( Tak snad to priste vyde! :)
VymazatAhoj, vždy když dělám tyto cupcaky tak mi v troubě vždy krásně vyběhnou a když je pak vyndám z trouby tak slehnou a úplně se zmenší :// nevíš čím to je? :/ Díky za odpověď :-)
OdpovědětVymazatAhoj, zkus snizit trochu teplotu a dat mene te jedle sody, mohlo by to byt tim, ale je to spise takovy intuitivni tip, tak se nezlob kdyz to nevyjde. Ale za zkousku to stoji! :)
VymazatAhoj, myslíš, že by bylo možné nahradit sodu práškem do pečiva? Hrozně se do nich chci pustit, ale sodu nemám :/
OdpovědětVymazatAhoj, to bohuzel ne. Ono to pak neudela tu "sycici" reakci a nevybehnou tak jak maji. Tak si radsi pockej, az ji budes mit a mezitim muzes udelat nejake jine, jinde uz soda neni :)
VymazatAhoj Veroniko, na tvůj blog jsem narazila teprve nedávno, ale zamilovala jsem se do něj na první pohled...často peču muffiny a cupcakes jsem pokládala za totéž s tím, že se tomu říká jinak :) díky tobě jsem zase o něco moudřejší :) mám na tebe dotaz ohledně Red Velvet, mám tedy malinko jiný recept a kamarádka jich chce 100 upéct na svatbu, když jsem dělala testovací várku, tak mi celkem dost vyběhly a nemají moc pěkný povrch a všechny tvé cupcakes jsou krásně rovné bez prasklin, takže se ptám, v čem tkví tvé kouzlo?
OdpovědětVymazatMoc děkuji za odpověď.
Jitka
Ahoj Jitko, moc dekuju za mila slova! :) red velvet jsou hodne naychlne na presne mnozstvi sody a octa. Nicmene co se tyce chuti, super jsou temer vzdy a ten povrch se schova pod krem :) Chtelo by to asi udelat testovaci varku, vsechno navazit, doufat ze se povedou a pak takto zkusit znova :)
VymazatMohla bych na krém použít mascarpone? :) A ještě něco, pekla jsem cupcakes ty byly snad nejhezčí co jsem kdy udělala ale potom když jsem dělala krém tak byl moc řidký i když jsem ho dala do ledničky :( Líbí se mi jak je na těch tvých ten krém tak pěkný.... Co mám udělat aby ten krém nebyl řidký?
OdpovědětVymazatAnča
Je potreba pouzivat opravdu plnotucny tvaroh z papiru, ne z vanicky a mit hodne studenou smetanu. Pak by to melo byt v poradku :)
VymazatZdravím Veroniko,zkoušela jsem vanilkové a čokoládové a byly super :-) díky za recepty. Chtěla bych se zeptat,jestli jde na krém k Red velvet ten sýr Philadelphia nahradit nějakým jiným,možná Lučinou nebo něčím podobným? Iva
OdpovědětVymazatDobry den, jsme rada, ze se recepty povedly. Urcite by to slo, pokud vam prijde Lucina chutove dobra, nahradit urcite muzete. Vpodstate jakykoliv tvarohovy syr by na to sel, ale mne ostatni moc nechutnaji :)
VymazatPovedlo se!!! diky za skvelej recept, priste dam vic cerveny barvy, ten krem je moc dobrej:-)skoda, ze ta philadelphia je tak draha. Radka
OdpovědětVymazatSuper! :) No jo, jsou to svatecni cupcaky a je fajn vychytat Philadelphii v akci :)
VymazatRozhodla jsem se konečně po měsících obdivování všeho red velvet sama něco zkusit upéct. Akorát máme v lednici načatý kefír, netroufneš si odhadnout, zda by šel použít místo podmáslí? Vím, že to není totéž, přesto bych to v jiném receptu bez problému nahradila. Ale tenhle vypadá trošku alchymisticky, tak si nejsem jistá. Díky za případnou radu :)
OdpovědětVymazatOmlouvam se odepisuju az ted, v Asii jsem to uplne nezvaldala :D NIkdy jsem kefirem podmasli nenahrazovala, takze nevim, co to udela :( Radsi bych zustala u toho podmasli, ale fakt nevim.
VymazatNeva, nakonec jsem to riskla a dopadlo to nad očekávání :) Po přečtení předchozích komentářů jsem měla celkem obavy, že tyhle cupcakes napoprvé nezvládnu, ale povedlo se! Krásně vyběhly, červená taky chytla a tak nadýchanou dobrotu už jsem dlouho nejedla. Jen krém byl trochu řídký, ale použila jsem náhražku za Philadelphii, kterou u nás na malém městě bohužel nekoupím, takže se není čemu divit. Příště už je přivedu k dokonalosti, doufám :)
VymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatváš red velvel mě absolutně nadchnul a chtěla bych se do něj o víkendu pustit. Chtěla bych se však zeptat na jednu věc - bydlim na vesnici a nebudu mít možnost nikde získat potravinářské barvivo (ani nejsem jejich zastáncem)-proto mě zaujala ta větička o červené řepě jakožto přírodní cestě:-) Té mám ve sklepě zavařené tucty:-D Chci se zeptat nevíte v jakém poměru přimíchat vodu ze zavařené řepy do těsta a nezmění se chuť´? Děkuji za odpoved
Dobry den, nejsem si uplne jista v jakem pomeru je to treba, zkuste se mrknoutna blog kitchenette.cz, je tam take recept primo na red velvet a prirodni cestou :)
VymazatAhoj Veroniko, Red Velvet cupcaky už jsem dělala dvakrát a pokaždé mi v troubě krásně vyběhnou a pak po vyndání se zase srazí skoro na polovinu. Dívala jsem se tady do komentářů a zjevně se to často nestává. Psala jste zkusit míň jedlé sody, tak to příště vyzkouším, ale nenapadá Vás ještě nějaký jiný důvod, nebo se Vám to ještě nikdy nestalo...
OdpovědětVymazatAle jinak jsou výborné a i přes mé výhrady všem vždycky chutnaly. A vyslovuji obdiv k Vaší asijské cestě!!!
Ahoj, obcas se to stava, ale zatim jsem neodhalila, cim jinym by to mohlo byt... budu muset nejak vyzkoumat. Ale jsem rada, ze chutove jsou fajn! :)
VymazatAhojky, prosím tě, chtěla bych zeptat.. :) Ty cupcake mám naplnit do formičky do poloviny nebo do třičtvrtě? Dělala jsem zatím jen muffiny a ty jsem plnila ve formě do 3/4. :) Děkuju moc za odpověď. Ráda bych je udělala příteli k narozeninám. :)
OdpovědětVymazatA můžu je dělat do formy od muffinů? Když nemám přímo na cupcake?
VymazatAhoj, asi tak do dvou tretin, aby to vyslo presne na tech 12,tak muzes dat na zacatku klidne min a pak pridavat. :) A jasne, formy nu muffiny a cupcakes jsou stejne :)
VymazatTak jsem právě dotvořila cupcaky jako výzvu v časopisu gurmet. Dortíčky se povedly perfektně, ale ten krém. Strašně řídký, velice špatně se s ním zdobilo. Takže výsledek děs a hrůza. Držela jsem se přesně jejich receptu, kde se má mascarpone s Filadelfií (pokojové teploty) vyšlehat s cukrem a vanilkovým extraktem. Potom ušlehat vychlazenou smetanu a zamíchat do krému. Normálně krém dělám tak, že vychlazené mascarpone a smetanu smíchám s cukrem a vyšlehám v tuhý krém. Příště se budu držet svých osvědčených receptů nebo ještě lépe - udělám vše podle Vašeho receptu. Máte je moc krásné :-) Lenka
OdpovědětVymazatTak to je mi líto, Gurmet má obvykle recepty, zvlášť ty ve výzvách super. Nevím, čím to mohlo být, ale já radši taky šlehám vše společně. Tak příště už to snad zase vyjde :)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatchystám se na tyto cupcakes ted v pátek. Docela se toho bojím. Chtěla bych, aby se mi ta barva taky povedla. Kolik lžiček nebo kolik toho tam barviva dáváš, aby si je měla takhle hezky červené? A prosím ještě o radu. Nemám čas koupit gelovou barvu od Wiltona a v Tescu jsem viděla barvivo v prášku. Bylo tam malinová červená a jahodová červená. Nevím jakou, aby se to hodně podobalo těm krásně červeným cupcakes. Nebo jaká by byla dobrá náhrada za tu gelovou barvu? :/ Děkuji
PS. Máš úžasný blog a chystám se podle tebe dělat spoustu tvých receptů :)
Ahoj, s tim sypkym je to trosku tezsi odhadnout, ono neni tak intenzivni, vzala bych tu jahodu a proste koukala jak to barvi testo a postupne pridavala. Pocitej s tim, ze pecenim trosku vyblednou, tak at jsou spis vic, nez min. Nebo si najdi recept z repy a tam budou cerveny urcite :) Nebo kdybys sehnala tekuty barvivo, tak je porad lepsi jak praskovy. Tak budu drzet palce, at se povedou :)
VymazatAHoj,
OdpovědětVymazatmám podobný dotaz na to barvivo. Akorát mám stejné jako ty (od Wiltona christmas red) a chtěla bych vědět kolik toho tam dáváš přesně ty, abych měla podobnou barvu jako ty tady na fotkách. 1 lžičku nebo 2,3...nebo lžíci?
Děkuji za odpověd :)
Jeej, to vubec ne tolik! Min jak lzicku urcite, mozna tak osminu lzicky :D Ja to davam paratkem jen ho namocim do toho a zamicham ho v teste, je to fakt strasne syte. Kdyz lzickou, tak opravdu jen na kraj, vsak uvidis, to poznas, bude to fakt hodne cervene uz po trosce :)
VymazatZdrávím,
OdpovědětVymazatdělám ted těsto a v jednom videu (dělá to uplně stejně jako ty) používá 4 vejce (taky na 12ks). Můžu přidat 2 normállně velká vejce? Nepokazím tím něco? :)
Děkuji
Nevim, co je to za recept, asi ma jine pomery, kdyz dava tolik vajec a ja tady jen jedno :) Tak bych se toho radsi drzela.
VymazatDnes jsem pekla a cupcaky se povedly, jen krém mám úplně řídký, použila jsem 40% smetanu :-( mrzí mě to, protože Philadelphia není zrovna levná... nevím, co jsem udělala špatně...
OdpovědětVymazatDej ho chladit aspon na hodinu a pak zkus znovu vyslehat. Napred na pomale otacky a psotupne zvysovat az na nejvyssi, melo by to byt OK! Ty prisady jsou vsechny dost tucny, nemelo by to byt tak ridky :(
VymazatAhoj, Red Velvet cupcakes miluju a rád je i peču. Jednou jsem je zkoušel obarvit tou červenou řepou a výsledek nebyl ani zdaleka tak hezký, jako když použiješ barvivo :) Přírodě se musí občas prostě pomoct :D
OdpovědětVymazatHaha, vsak jo :D V tak malych davkach je to myslim OK :) A byly ty s repou chutove dobre?
VymazatDnes jsem red velvet cupcakes pekla podle tvého receptu. Místo narozeninového dortu. Mám strach, že na zítřejší oslavu nevydrží. Jsou naprosto fenomenální!!
OdpovědětVymazatTak to je super! :)
VymazatChtěla bych se zeptat jestli je možné použít místo červeného barviva šťávu z řepy a jestli jo tak jakým způsobem aby se těsto moc nenaředilo ,předem děkuji za odpověď
OdpovědětVymazatUrcite to mozne je, ja sama jsem to ale nikdy nedelala a nevim, co by to udelalo zrovna v tomto receptu, tak zkus spis najit nejaky primo z repy, mylsim, ze na blogu Kitchenette bude.
VymazatTenhle cupkake budu dávat kamarádce k narozeninám , ale budu ji to davat na výletě takže tam místo krému dám čokoládu, aby se to nerozblemcalo. :D:D
OdpovědětVymazatNo jo, cupcakes nejsou uplne vylet-friendly! :D
VymazatMiluji tyhle cupcakes.... dělám je už po třicátý a vždycky jsou vynikající.... a to se mi jednou povedlo, že jsem do nich zapomněla dát vajíčko a i tak byly dobrý :)
OdpovědětVymazatFakt? Tak to je dobry vedet, to by me nenapadlo :)
VymazatDnes jsem je pekla kamarádce a měla z nich velkou radost, akorát toho červeného barviva bylo potřeba více, po upečení byly hnědé, ale na chuti se nic nezměnilo :)
OdpovědětVymazatChce to holt jednou vyzkouset a pak uz clovek vi pro priste :)
VymazatAhoj :) Dnes jsem dělala red velvet cupcakes a těsto se mi nádherně povedlo, ale krém mi úplně tekl.. Místo Philadelphie jsem dala Lučinu, protože nevím, kde ho u nás sehnat. Tak jsem ho dala do ledničky a zkoušela znovu vyšlehat a vůbec to nepomohlo, tak nevím, co jsem udělala špatně. Chtěla jsem to nějak zachránit, tak jsem tam přidala ještě čokoládu, aby mi krém trochu ztuhl a dalo se s ním zdobit. Budu mít sice čokoládový krém, ale tak příště se to třeba povede :) Jinak tvé recepty jsou úplně skvělé a díky nim jsem se na pečení cupcakes stala tak trochu závislá, ale mé okolí si na to vůbec nestěžuje :)
OdpovědětVymazatAhoj, to me mrzi, jsem si jista, ze s tou philadelphii by se to fakt nestalo, Lucina je urcite ridsi, ja sama z ni nikdy krem delat ani nezkousela. Ale pokud to cokolada nakonec zachranila, tak aspon ze tak! Snad to priste pujde jeste lip :)
VymazatJá dělám krémy z Lučiny normálně a vždy jsou skvělé, ale tentokrát to prostě nějak nevyšlo. Díky za odpověď! :)
VymazatOmlouvám se za připomínku ale pravé "Red Velvet" cupcakes se dělají z červené řepy. Promiňte mi takovou nezdvořilou větu ale tot není recept na PRAVÉ Red Velvet cupcakes :-)
OdpovědětVymazatMyslím, že to tak není. Ty z řepy jsou až druhotné. viz. ",,,the reaction of acidic vinegar and buttermilk tends to better reveal the red anthocyanin in cocoa and keeps the cake moist, light, and fluffy. This natural tinting may have been the source for the name "red velvet. Později se pak začala používat i řepa: When foods were rationed during World War II, bakers used boiled beet juices to enhance the color of their cakes. Beets are found in some red velvet cake recipes, where they also serve to retain moisture."
VymazatTeda Veru, uz jsem napekla stovky a stovky muffinu a cupcaku, ale NIKDY takhle bozi. Udelala jsem je detem do formicek na minicupcakes, takze jsou velky asi jako padesatikoruny a jsou hrozne dobry! Zitra jim udelam jeste bile cepicky a pujdou na export:) jen jeste hledam moznost jak to testo obarvit repou a pritom zachovat tvuj recept, ktery je vazne nedostizny! Budu jeste hledat a zkouset
OdpovědětVymazatTak to jsem rada! No, s tou repou to chce jiny recept uplne, pac ma v sobe hodne vody, Kitchenette urcite ma na strankach. Ale prodava se i barvivo primo z repy, tak to by mozna byla cesta pokud nechces pouzivat to umele.
VymazatJojo, prave jsem koukala na ty stranky. Je to zajimavy, ale tak nejak se bojim, ze prijdu o tu luxusni strukturu a jemnost a ... no vzdyt ty vis sama co myslim:) nekdo to pak prirovnaval ke carrot cake a tam je ta struktura dost hruba a testo tezke. Ale asi to chce zkusit
VymazatTo je dost mozne, no. Vsak zkus a uvidis.. A dej vedet! :)
VymazatPovedly se mi krásně, děkuji za recept :)
OdpovědětVymazatGratuluju a mam radost! :)
VymazatAhoj, dnes som piekla tieto skvelé cupcake, majú obrovský uspech. Krém sa mi nepodaril, bol hrozne riedky tak som to zachraňovala solamylom :-D nabuduce dam menej smotany, a bude to dokonalé :-) veľmi pekne ďakujem za receptik
OdpovědětVymazatTak to me mrzi, snad to prijde pujde lepe!
VymazatAhoj, red velvet miluju ale nemas tady v receptu nejak moc cukru? Mas ho vic jak mouky. Ja davala na 250g mouky 140g cukru.
OdpovědětVymazatAhoj, red velvet miluju ale nemas tady v receptu nejak moc cukru? Mas ho vic jak mouky. Ja davala na 250g mouky 140g cukru.
OdpovědětVymazatAhoj, to je z americkyho receptu, no, dej klidne min :)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatAhoj, dekuju. Nejlepsi bude asi ganache, jako je v receptu na cokoladovy dort a pak to na to napsat nejakym maslovym kremem.
Vymazatto s tou erotickou pomockou ma fakt rozosmialo haha, ale mas pravdu... tiez nemam rad ked niekto preklada red velvet ako cerveny samet/zamat, znie to fakt divne... inak vela ludi si mysli, ze povodne sa red velvet torta robila s cervenou repou, ale nie je to pravda... "red" sa volali naozaj pre to, ze reakcia prirodneho kakaa (teda nie holandseko, ktore sa vacsinou predava dnes), cmaru, octu a sody vytvorila nieco ako cerveny nadych... taktiez kedysi sa zvycajne pouzival hnedy nebieleny cukor, ktory sa nazyval aj "red sugar"... taktiez originalny krem na red velvet cupcakes alebo tortu nie je cream cheese frosting ale tzv. ermine alebo boiled milk frosting, az neskor ludia na juhu USA zacali pouzivat cream cheese frosting a tak sa velmi rychlo stal popularny az natolko, ze ludia ho povazuju za jediny krem, ktory sa k tejto torte hodi.... ale naspat k tvojim cupcakes, ktore vyzeraju kraaaasne a hned by som si 1 (alebo 2) dal :)
OdpovědětVymazatDiky moc za doplneni! :)
OdpovědětVymazatAhoj Verunko, moc diky za super recept, uz jsem delala dvakrat a muj muz prohlasil, ze jsou nejlepsi jaky jsem kdy delala. Jeste teda musim vychytat tu barvu, jsou vic hnede nez cervene a to jsem pouzila Wilton Xmas red, jen mi to prislo vic ruzovy nez cerveny. Na chut jsou vyborny, krem je nadherne sametovy a uzasne drzi!
OdpovědětVymazatBezva, to jsem moc rada!!:)
VymazatPiekla som tieto cupcaky už dvakrát a musím povedať, že je to tá najlahodnejšia vec, akú som kedy jedla. Prvýkrát som ich spravila len 6, lebo som sa bála, že sa nezjedia a druhýkrát sme sa s mamou museli premáhať, aby sme všetkých 12 nezožrali naraz. Jediná zmena, ktorú som v recepte spravila je, že tie svoje doma zdobím iba šľahačkou, ale výsledok je rovnako lahodný. Momentálne špekulujem, ako by chutili red velvet cupcakes s čokokrémom...
OdpovědětVymazatJá je taky miluju, ta struktura těsta je boží :) Klidně s čokokrémem můžou být, proč ne! :)
Vymazatuž som ich robila aj s čokoládovým krémom (tie mame chutili ešte viac) a dokonca som robil aj green velvet cupcakes :D došlo mi červené farbivo, tak som si povedala "fuck it" a použila som zelené od Vianoc. chuť ani štruktúru cesta to nijako neovplyvnilo, iba boli veľmi smiešne a veľmi zelené :D dá sa aj tak
VymazatNa Vanoce jakozto stromecky, nebo na St.Patrick´s Day jako kdyz najdes! :D
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatTak jsem je prave dopekla a dovnitr jako prekvapeni dala pralibky od lind.
Jsou perfektní!
No ale chtela jsem se zeptat jestli by z tohohle mnozstvi sel udělat plat.
Diky ;)
Bezva!! Myslíš plech? Je potřeba dvojnásobek:)
VymazatPekla jsem je už 3x a pokaždé radší rovnou dvojitou dávkou. Cupcakes u nás totiž mizí bleskovou rychlostí :D Chutťové jsou výborné, strukturou jsou myslím ok, vyběhlý tak akorát, že nepřetékají z košíčků (dávám normálně 1 papírový košíček na cupcake a je to v pohodě, nic mi nevyteklo, jsou krásně sloupnout), ale co mě trápí je barva.. Zkoušela jsem barvy jak v prášku, tak gelové (Dr. Oetker) a pořád jsou hnědé a po červené ani památky :( Sem tam byly jen trochu narůžovělé zevnitř, ale to jen ty barvené práškem. Nevíš čím by to mohlo být? Jinak cupcakes jsem začala péct podle tebe, začínala jsem čokoládovými, vyzkoušela perníkové (ty byly super!) a pak jsem jednou vyzkoušela upéct krtkův dort jako muffiny (těsto podle Apetitu, nahoru pokrájený banán a čepici z vyšlenané smetany s kousky čokolády) a dlouho jsem pak nepekla nic jiného, protože si je všichni strašně chválili :) Teď jsem se odhodlala vyzkoušet ty Red Velvet a ono tohle..
OdpovědětVymazatAhoj! To bude typem barvivab kazde je jine a ma jinou sytost, nejlepsi je gelove od Wilton nrbo Sugarflair a kdyz ho davas do podmasli, tak to byt fakt uplne svitive cervena.
VymazatZdravím, ráda bych se zeptala zda není maličká chyba v ingrediencích, o mléce se zde nic nepíše ovšem v popisku cupcaků bylo uvedeno, že bylo použito moc mléka (které právě v ingrediencích není). Docela mne to zmátlo, tak se chci zeptat zda je to nějaký omyl či jsem jen nepozorná čtenářka :)
OdpovědětVymazatAhoj, promiň, tím je myšleno to podmáslí :)
VymazatVeroniko, váš blog jsem objevila úplnou náhodou a dekuji za to. Miluju peceni jen ty cupcaky mi nešli byli tuhé a prostě nedobre. Pak jsem narazila na váš recept na vanilkové cupcaky a zmizli mi z plechu ani jsem je nestihla nazdobit. Váš red velvet jsem pekla jako dortik pro manžela jen žel bohu prisel syn a ten upeceny plat mi doslova sezral na posezení. Jste úžasná a i vaše recepty.Ráda bych se vas zeptala neporadate nějaký kurz ? Ráda bych se ho zucasnila
OdpovědětVymazatRed Velvet je fakt můj oblíbený dort a varianta s cupcaky mě nikdy nenapadla. Zajímavé. :-) Slavím v sobotu narozeniny, tak mám aspoň nápad na super pohoštění. Teď jenom ještě nakoupit nějaký ten alkohol a párty může začít. No, takže se samozřejmě velice těším. :-) To bude jízda, to vám povím! :-)
OdpovědětVymazat