1) Máte rádi skořici?
2) Máte pár hodin navíc a nevíte co s nimi?
Pokud jste si na obě dvě otázky odpověděli ano, čtěte dál. Pokud ne, tak taky. Protože až si pořádně prohlídnete fotky
nadýchaných skořicových suků s lesklou cukrovou polevou, čas si určitě
najdete.
Cinnamon rolls, které se u nás v pekárnách dají koupit
pod názvem skořicové suky, nebo občas skořicová vosí hnízda (to hlavně na Slovensku), vypadají na první
pohled složitě a málokdo si něco takového doma upeče. Máte ale štěstí, protože
já jsem právě ten málokdo, kdo vám tenhle super truper recept zprostředkuje!
Cinnamon rolls byly na mém bakelistu už docela dlouho, takže
když jsem měla volnou neděli, musela jsem se do nich chtě nechtě pustit. Dělala jsem je podle receptu z
Joyofbaking,
což je jedna z mých nejoblíbenějších stránek o jídle vůbec. Stephanie Jaworski (čti Džavorski – typická občanka
Jů Es Ej), která všechny recepty testuje, má skvělá oldschoolová videa. Minimum střihů a to, jak se autoři snaží
zachovat amatérský ráz videí, dodává tu správnou
baking atmosphere. Všichni
pak mají pocit, že to zvládnou taky. A je to pravda.